Izraelske snage ubile četvoricu Palestinaca na okupiranoj Zapadnoj obali

Popularno na sajtu

Izraelske snage su u posljednjih 48 sati u odvojenim događajima na okupiranoj Zapadnoj obali usmrtile četvoricu Palestinaca.

Palestinska agencija Ma'an javila je, pozivajući se na Crveni polumjesec, da je među ubijenim i 17-godišnji Odeh Mohammed Odeh, koji je u bolnicu u Ramallahu dovezen sa „ranom na prsima“. Rečeno je da su ga ustrijelile izraelske snage u al-Midyi, selu zapadno od Ramallaha.

„Ljekari su mu pokušali spasiti život, ali je preminuo jer je ozljeda bila kritična“, kaže Crveni polumjesec.

Ayman Mahmoud Mheisen (29) ubijen je u četvrtak ujutro tokom izraelske racije u izbjegličkom kampu Dheisheh, u južnom gradu Bethlehemu, tvrdi palestinsko Ministarstvo zdravstva.

Radi se o ocu troje djece, koji je u izraelskim zatvorima proveo tri godine, navele su palestinske grupe za ljudska prava.

Izraelska politika kolektivne kazne

U odvojenom događaju izraelske snage ubile su 24-godišnjeg Bilala Awada Yabahu, u raciji u selu Yabad, u blizini Jenina.

U kritičnom stanju je prebačen u bolnicu u Jeninu, gdje je preminuo.

Vojska je upala u Yabad s namjerom da uništi dom Diae Hamarsheha, koji je 29. maja izveo oružani napad u gradu Bnei Braku pored Tel Aviva, uz kojem je ubio pet osoba.

Policija ga je ubila na licu mjesta.

Izrael uništava kuće Palescinaca prema politici kolektivne kazne prema porodicama i gradovima palestinskih prestupnika, što grupe za ljudska prava kritiziraju.

(Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz