Priča o ženi i čovjeku koji su ozdravili od raka pijenjem Zem-zema

Popularno na sajtu

Dr. Aid el-Karni spominje da je supruga jednog njegovog prijatelja ozdravila od raka pomoću pijenja i kupanja Zem-zem vodom i traženjem oprosta. On prenosi slijedeći istiniti slučaj:

„Imao sam prijatelja čijoj je supruzi dijagnosticiran rak. Imali su troje djece. Pao je u očaj i sve mu je izgledalo crno.

Jedan učenjak mu je predložio da klanja noćni namaz i uči dove pred samu zoru, kao i da uči Kur'an i moli za oprost iznad Zem-zem vode. On je poslušao taj savjet, a supruga mu se počela kupati Zem-zemom nad kojim je učen Kur'an.

Uobičavao je s ženom sjediti od zore pa do izalska Sunca, i od akšama do jacije moleći Allaha za oprost.

Allahu mu je uslišao dove i supruga je ozdravila, a njena kosa i koža su izgledale ljepše nego što su bile prije bolesti. Ona je i dalje nastavila klanjati noćni namaz i moliti za oprost.

Neka je slavljen Iscjeljitelj, Davalac dobrog zdravlja. Nema dobra i Gospodara mimo Njega.“

Ranije sam pisao o slučaju izlječenja jednog Bošnjaka od tumora na jetri i to pijenjem Zem-zem vode. Upoznao sam ga tokom prošlog ramazana u sarajevskom naselju Vlakovo i moram istaći da je taj insan bio od onih koji su najzaslužniji za nedavno otvorenje prelijepe džamije u ovom sarajevskom naselju. Iz skromnosti želio je da ostane anoniman.

Radi se o hadžiji N. J. iz Sarajeva (ime i adresa poznati redakciji portala Akos.ba), koji je u 32-godini obolio od teškog oblika tumora na jetri. Bolest se pogoršavala iz dana u dan, a ljekari su izgubili svaku nadu u izlječenje. Međutim, Milostivi Allah nije zaboravio bolesnog roba, te ga je obradovao izlječenjem i potpunim oporavkom. Pitate se kako? Zahvaljujući pijenju Zem-zem vode! Poslušajmo njegovu priču:

„2006. godine je ustanovljeno da bolujem od tumora na jetri, koji je veoma brzo napredovao. Kako kažu, bolestan čovjek ima samo jednu želju – zdravlje. Tako sam i ja obilazio bolnice i doktore, vršio testiranja i koristio terapije. Tražio sam posvuda lijek, međutim nisam ga nigdje nalazio. Nakon završnih ispitivanja, ljekari su istakli da mi je jedini spas u tome da se obavi transplantacija jetre u Mariboru ili u Švicarskoj. Znate i sami kako je teško pronaći donatora i koliko se mora čekati, a meni je vrijeme isticalo.
Od malih dana sam bio vezan za vjeru, volio islam i u njemu nalazio smiraj za dušu. Ništa se od ovog svijeta ne može porediti s vrijednošću i ljepotom islama. Zato nisam htio otići s ovog svijeta, ne ispunivši životnu želju – odlazak na hadždž.

I tako sam 2007. godine (7 mjeseci nakon dijagnoze) obavio sve pripreme i zaputio se da obavim petu islamsku dužnost. Nisam ni slutio da ću baš tamo, u mubarek mjestima Mekki i Medini, pronaći lijek mojoj muci, hvala Allahu.

Nakon dolaska u Medinu, susreo sam se s jednim efendijom iz Visokog. Primijetio je da mi je noga kao posljedica ranjavanja u ratu nešto kraća od druge, pa je me upitao za zdravlje i kako podnosim put. Rekoh mu da mi je problem s nogom ništa, u odnosu na tumor koji me polako ubija.

Reče mi: „Došao si na pravo mjesto. Jesi li čuo za Zem-zem vodu? Ona je Allahovom dozvolom lijek, i za ono je što se nanijeti. Pij je što više, s nijetom izlječenja, i bit će inšallah sve dobro.“

Poslušao sam njegov savjet, te sam tokom boravka u Medini i Mekki konzumirao isključivo Zem-zem. Nisam šest dana ništa jeo, ona mi je bila i hrana i piće. Odmah sam osjetio promjene nabolje, a iz dana u dan sam se osjećao bolje. Nakon povratka u Bosnu otkrili smo da je tumor pobijeđen, hvala Allahu. Naravno, na opće čuđenje, kako mene i porodice, tako i ljekara.

Prije odlaska na hadždž, išao sam na kontrole jednom u 15 dana ili mjesec, zavisno od preporuke ljekara. Prije puta u Mekku, tumor je za samo šest mjeseci narastao za čak 5 cm, što je zaista puno.

Odmah po povratku iz Mekke, otišao sam na ispitivanje u bolnicu, gdje je doktorica ustanovila da se tokom mjesec dana odlaska i povratka na hadždž, tumor nije narastao niti za jedan milimetar.

Nakon 15 dana, ponovo sam otišao na kontrolu i ponovo ista situacija. Tumor se povlačio. Nakon mjesec dana takođe, i tako sam evo već osmu godinu zdrav čovjek, hvala Allahu. Nastavio sam da pijem Zem-zem redovno, a Gospodaru se nikad neću dovoljno zahvaliti na blagodatima koju mi je podario.“

Ove dvije priče o izlječenju Zem-zemom samo povtrđuju istinitost riječi našeg voljenog Resulullaha, sallallahu alejhi ve sellem: Najbolja voda na Zemljinoj površini jeste Zem-zem, ona je hrana gladnom, a lijek bolesnom”. (Taberani)

Ove dvije istinite priče su i živi Allahov dokazi koji svima nama ulijevaju nadu u Allahovu milost i uklanjaju teške tmine raznih strahova. Kao što tamu oblaka smijene veseli sunčevi zraci, tako je i Milostivi Allah zamijenio tugu ovih bolesnika s radošću izlječenja, i sebebom pijenja Zem-zem vode!

Zato, Allahov robe, nikad ne gubi nadu u milost svog Gospodara; nikad ne pomisli da nema izlaza i da ti nema spasa!

Izlaz je zaista blizu, jer Milostivi uvijek brine o onima koji dobra djela čine!

O brate i sestro, ako se razboliš, okreni se Allahu Uzvišenom, pokaj se i moli Ga za oprost. Budite veseli, jer On dove uslišava, a otklanja nevolje i loše stvari: „Onaj Koji se nevoljniku, kad mu se obrati, odaziva, i Koji zlo otklanja…“ (Kur'an, en-Neml, 62.)

Za Akos.ba piše: Nedim Botić

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz