Kada će više ove hodže prestati gaziti vjerske propise?

Popularno na sajtu

Kaže dotični hodža Omer Redžić: “– Moje najtoplije ljudsko i kolegijalno poštovanje gospodinu Franji Komarici, banjalučkom biskupu na odvažnosti da prigovara o onom što mu kao vjerniku i građaninu smeta…”

I kaže: “Osuđujem ovakav politički pritisak na jednog od vjerskih velikodostojnika, Franju Komaricu, tog časnog čovjeka.”
(Završen citat)

Kakav kolega, gospodin, velikodostojnik i vjernik?!

U šta taj biskup vjeruje? Da je Allah jedan od trojice?! Da je Allah Isaa sin Merjeme?! Da je Allah uzeo Sebi dijete?!

Je li zbog ovih ubijeđenja postao tvoj kolega, gospodin, velikodostojnik i vjernik koji je zaslužio tvoje najtoplije poštovanje?!

Allahu se utječemo od gubljenja pameti prije vjere!

Hodža, jesi li ti čuo da naš Gospodar, Uzvišeni Allah, kaže:
“O vjernici, ne uzimajte za zaštitnike jevreje i kršćane! Oni su sami sebi zaštitnici! A njihov je i onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati” (El-Maide, 51.)

Rekao je imam Ibn Kesir:
“Slavljeni i Uzvišeni zabranjuje Svojim robovima, vjernicima da uzimaju za zaštitnike i prijatelje jevreje i kršćane, Allah ih ubio, koji su neprijatelji islama i njegovih pripadnika, a zatim govori da su oni jedni drugima zaštitnici i prijatelji, strašeći onoga ko to učini i prijeteći, pa kaže: (“A njihov je i onaj među vama koji ih za zaštitnike prihvati”)

Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem:
„Ne govorite munafiku: ‘gospodine!’, jer ako on bude gospodin među vama, onda ste rasrdili vašeg Gospodara“ (Hadis bilježi Ebu Davud u Sunenu (4977), Buhari u El-Edebul-mufredu (760), Albani je rekao da je sahih)

Ako nazivanje munafika ‘gospodinom’ izaziva Allahovu srdžbu, šta tek reći za onoga ko biskupa(jednog od vođa nevjerstva) naziva, ne samo gospodinom – već i kolegom, velikodostojnikom, pa čak i vjernikom?

Doista je žalosno da se jedan od glavnih islamskih temelja – neprijateljstvo prema Allahovim neprijateljima – gazi upravo od strane jednog vjerskog lica.

Da Uzvišeni Allah popravi stanje muslimana, i da im omogući vraćanje ispravnom islamu.

 

Napisao:
Ebu Abdur-Rahman El-Balkani

Link na kojem se nalazi gorenavedeni govor hodže:
http://saff.ba/mladi-prijedorski-imam-stao-u-odbranu-biskupa-franje-komarice/

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz