Kurbani 2015: Pošalji svoj kurban za gladne u Somaliji, Siriji, Burmi…

Popularno na sajtu

“Niko od vas neće (istinski) vjerovati sve dok svome bratu ne bude želio ono što želi sebi.“ (hadis bilježi Buhari)

U današnjem globalnom selu, ovaj hadis dobija novu dimenziju. Danas, iako mnoga naša braća i sestre fizički žive daleko od nas, ipak su nam „nadohvat ruku“, pa ih naša pomoć može dostići za dan ili dva.

Mi preporučujemo, kao i ranijih godina, da uplate vršite preko humanitarne organizacije Ummah Welfare Trust, za koju smo čuli izraze pohvale od strane mnogih muslimana na islamskim forumima. O radu ove organizacije i foto reportažama dostave humanitarne pomoći možete pogledati na njihovom sajtu: uwt.org.

Ummah Welfare Trust (UWT) vam daje priliku da pomognete siromašne i ugrožene muslimane u mnogim zemalja svijeta i da im pružite sredstva kako bi i oni dočekali Bajram u veselju. Od Senegala do Filipina, hiljade životinja će biti zaklano u ime Allaha i njihovo meso podijeljeno potrebnima.

Za svoj Kurban program, UWT kupuje životinje sedmicama prije prvog dana Bajrama. Životinje su uhranjene i pažljivo pregledane da zadovoljavaju kriterijume kurbana, a teku i pripreme oko organizacije klanja Kurbana.

Stoga, svi muslimani svijeta koji žele učestvovati u ovoj akciji, trebaju uplatiti novčana sredstva, kako bi se blagovremeno izvršile sve prethodne pripreme za ovaj ibadet (tj. kupila stoka i osigurala procedura za klanje).

Ispod se nalazi cjenovnik kurbana prema tome u kojoj zemlji želite da se vaš kurban zakolje.

Cijene uplate su date u britanskim funtama (sjedište UWT-a je u Velikoj Britaniji), 100 britanskih funti vrijedi oko 136 eura (septembar 2015).

Cjenovnik kurbana za 2015. godinu
Cjenovnik kurbana za 2015. godinu (u britanskim funtama 1GBP = 1.36 EUR)

Tabele se sastoji od liste zemalja (prva kolona lijevo) i još tri kolone:

– Small animal (sitna stoka) – u ovoj koloni je cijena kurbana sitne stoke (ovan, ovca, koza…)

– Large animal (krupna stoka) – u ovoj koloni je cijena kurbana po grlu krupne stoke (krava, kamila…)

– 1/7th Share (jedna sedmina) – u ovoj koloni je cijena jedne sedmine od cijene krupne stoke, za slučaj da želite da vaš kurban bude krupna stoka, tj. učestvujete sedminom (ova cijena je jeftinija od cijene kurbana sitne stoke).

Uplatu sredstava možete izvršiti preko sajta www.uwt.org. Direktan link do stranice za uplatu je: http://www.uwt.org/site/appeal.asp?id=1347.

Način uplate

1. Kliknite na link http://www.uwt.org/site/appeal.asp?id=1347.

2. U novootvorenoj stranici kliknite na veliko plavo dugme DONATE NOW (slika ispod)

3. U novootvorenoj stranici popunite odgovarajuća polja kao na slici ispod. Za primjer je uzeta Somalija, a iz liste se može izabrati i neka druga zemlja po želji.

Uplata-UWT-1str

4. Nakon klika na dugme “CONTINUE”, skripta će vas prebaciti na stranicu za Login. Ulogajte se i nastavite uplatu ovisno od toga da li ste u prethodnom koraku izabrali plaćanje preko Kreditne kartice ili PayPala.

NAPOMENA: Ukoliko imate dodatnih pitanja, postavite komentar ispod teksta, ili koristite kontakt formu ovdje.

Priprema: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: