Kurbani 2012 – pošaljite svoj kurban ugroženim muslimanima širom svijeta

Popularno na sajtu

Kurban bajram je dan veselja i slavlja za većinu nas. Ali, za desetine miliona muslimana širom svijeta ovaj dan će biti kao i svaki drugi – bez hrane, skloništa (doma) i sigurnosti.

“Niko od vas neće (istinski) vjerovati sve dok svome bratu ne bude želio ono što želi sebi.“ (hadis bilježi Buhari)

U današnjem globalnom selu, ovaj hadis dobija novu dimenziju. Danas, iako mnoga naša braća i sestre fizički žive daleko od nas, ipak su nam „nadohvat ruku“, pa ih naša pomoć može dostići za dan ili dva.

Ummah Welfare Trust (UWT) vam daje priliku da pomognete siromašne i ugrožene muslimane u 18 zemalja svijeta i da im pružite sredstva kako bi i oni dočekali Bajram u veselju. Od Senegala do Filipina, hiljade životinja će biti zaklano u ime Allaha i njihovo meso podijeljeno potrebnima.

Hvala Allahu, prošle godine bajramski blagoslov je dopro do siromašnih muslimana u 19 zemalja svijeta. Oko 850 000 britanskih funti (preko milion eura) je utrošeno na kurbane, koji su podijeljeni za pola miliona muslimana.

Za svoj Kurban program, UWT kupuje životinje sedmicama prije prvog dana Bajrama. Životinje su uhranjene i pažljivo pregledane da zadovoljavaju kriterijume kurbana, a teku i pripreme oko organizacije klanja Kurbana.

Stoga, svi muslimani svijeta koji žele učestvovati u ovoj akciji, trebaju uplatiti novčana sredstva, kako bi se blagovremeno izvršile sve prethodne pripreme za ovaj ibadet (tj. kupila stoka i osigurala procedura za klanje).

Ispod se nalazi cjenovnik kurbana prema tome u kojoj zemlji želite da se vaš kurban zakolje. Tabele se sastoji od liste zemalja (prva kolona lijevo) i još tri kolone:

          (Small) Sitna stoka – u ovoj koloni je cijena kurbana sitne stoke (ovan, ovca, koza…)

          (Large) Krupna stoka – u ovoj koloni je cijena kurbana po grlu krupne stoke (krava, kamila…)

          (1/7 Share) Jedna sedmina – u ovoj koloni je cijena jedne sedmine od cijene krupne stoke, za slučaj da želite da vaš kurban bude krupna stoka, tj. učestvujete sedminom (ova cijena je jeftinija od cijene kurbana sitne stoke)


Cijene uplate su date u britanskim funtama (sjedište UWT-a je u Velikoj Britaniji), 100 britanskih funti vrijedi oko 125 eura (septembar 2012).

Uplatu sredstava možete izvršiti preko sajta www.uwt.org. Direktan link do stranice za uplatu je: .

Način uplate

U plavom modulu DONATE NOW na desnoj strani sajta, izaberite državu za koju uplaćujete svoj kurban. U polje Amaunt unesite visinu novca koji uplaćujete u britanskim funtama, a sve prema priloženoj tabeli, a potom kliknite na dugme PROCEED (sistem će automatski izvršiti konverziju valuta, ukoliko je novac koji uplaćujete u drugoj valuti).

Na novootvorenoj stranici (First time user) izaberite I want to make an anonymous donation ukoliko želite anonimnu donaciju, a potom kliknite na Continue.

U sljedećoj stranici koja se otvori (Make a donation) unesite potrebne podatke ( ne moraju biti vaši lični podaci, već mogu biti također anonimni, ovo neće uticati na proceduru plaćanja).

Provjerite još jednom da li u Your Donation Basket stoji iznos koji ste unijeli (ako ste kojim slučajem više puta pokušali plaćanje, pa u ovom dijelu ima i neki drugi iznos mimo unijetog, ibrišite sve druge iznose klikom na dugme Delete pored naziva donacije).

Nakon toga, na istoj stranici, izaberite tip plaćanja: kreditnom karticom (Pay With Credit Card) ili Paypalom (Pay With PayPal).

Ukoliko želite da učestvujete u sekundarnim troškovima vaše donacije, kliknite na dugme Yes, I would like to contribute towards the cost of this donation (sekundarni troškovi mogu biti bankarski troškovi donacije ili drugi troškovi mimo troškova vezanih za sam kurban).

Nakon toga, kliknite na dugme Complete your donation. Dalje ispratite proceduru plaćanja, kao što i inače plaćate putem interneta.

Izvor: Ummah Welfare Trust www.uwt.org

Priprema i obrada: Put vjernika

Tagovi: {tortags,4072,1}

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz