Sramoćenje svetinja i odgovornost muslimanskog ummeta!!!

Popularno na sajtu


Poštivanje svetinja je suštinski dio ljudske prirode. Svaki čovjek, bez obzira kojoj vjeri i religiji pripadao, po svojoj prirodi, osjeća se dužan poštivati svoje svetinje. Na odbranu svetinja gleda kao na svoje pravo i spreman je žrtvovati svoj život, imetak i familiju zbog njih. Ovo je stvarnost koja ne može biti negirana od strane objektivnog čovjeka.

 

Ranije objavljene knjige, koje su sada derogirane, i njihovi sljedbenici, su također vjerovali u obaveznost poštivanja svetinja. Islam kao prirodna vjera, smatra poštivanje svetinja kao ključan princip, pa zbog toga, muslimani su obavezni da provedu svoje živote u svjetlu učenja Kur'ana i govora posljednjeg Allahovog poslanika, sallAllahu alejhi ve sellem. Oni moraju da brane svoje svetinje i treba da nastave čisti džihad, dok iskušenja i nevolje ne budu zamijenjeni sa mirom i pobjedom.

U današnjem svijetu punom mržnje i nevolja, koje pokreću židovski zli elementi, a koje podržavaju zapadni mediji, su bez presedana u historiji islama. Sramoćenje Allahovog poslanika, sallAllahu alejhi ve sellem, pravljenje filmova i karikatura o njemu, i onda branjenje tih postupaka od strane oholih vođa zapadnih zemalja sa jadnim izgovorom slobode govora, zapravo je alarmantno za postojanje, čast i islamski identitet muslimana u svijetu. Naše zemlje, narodi i nacionalna dobra su već opljačkani od strane ovih zapadnih kriminalaca, i sada oni sramote naše vjerske svetinje.

Ove antiislamske aktivnosti zapadnog svijeta zahtijevaju jedinstvo zemalja muslimana i zauzimanje jedinstvenog stava po ovom pitanju. Trebamo ih diplomatski i komercijalno bojkotovati, sve dok oni ne kazne ove kretene i njihove glupe sljedbenike. Na ovaj način, vođe muslimanskih zemalja će se približiti Allahovom zadovoljstvu i uzdignut će se kod svog naroda.

U protekloj sedmici, entuzijastične demonstracije protiv zapada u različitim zemljama svijeta, pokazale su da su muslimanske mase spremne na bilo koju žrtvu u odbrani svoje vjere.

Uspješni i hrabri napadi mudžahida na Anglo-Američku bazu Šorab u Helmandu, su pokazali da se kukavički vojnici zapada ne mogu boriti protiv mudžahida. U ovim napadima je učestvovalo oko 20 mudžahida. Ali skala i jačina napada je šokirala i Vašington i London. Američke i britanske vlasti su dale kontradiktorne izjave svojim drhtavim glasovima. Pored ljudskih i materijalnih gubitaka, njihova međunarodna uloga, status i moral, su primili nepopravljiv udarac, koji je doveo njihovu vojnu mogućnost pod pitanje, i nuliralo njihovu modernu tehnologiju.

Vođe zemalja muslimana treba da razmisle – kada je Allah dao takvu snagu ovim 20 vjernika, koji su zasluženo kaznili i opomenuli neprijatelja, kakva bi bila snaga recimo 15 miliona dobrovoljaca muslimanske vojske, sa milošću i podrškom Allaha Svemoćnog?

Izvor: Shahamat.info

Prijevod i obrada: Put vjernika

Ključne riječi:{tortags,4084,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz