VIDEO: Zašto podcjenjujemo muslimansku krv?

Objavljeno / ažurirano:

Mediji utiču na naš um a da mi to i ne shvaćamo. Negativan uticaj medija na umove muslimana je sve očitiji, a vrlo često se odražava u tome da mnogi muslimani omalovažavaju krv muslimana smatgrajući krv drugih vrijednijom.

Koliko puta ste pročitali fetvu ili proglas grupa učenjaka ili institucija u kojima se osuđuje ubistvo ili žali za ubistvom jednog jedinog nevjernika, dok s druge strane nikada od njih nismo čuli niti riječ osude zbog ubijanja na hiljade muslimanske djece, žena i bespomoćnih.

Zar nije nepravda i očito poniženje uvažavati ovakve učenjake i institucije? Zar nije sramotno nametati ovakve autoritete ljudima!? A zar nije još sramotnije porediti ih sa ashabima i pravednim vladarima u prošlosti?

Kako su kroz historiju muslimani odgovarali na nepravdu i poniženje? Saznajte odgovor u nadahnutom govoru dr. Ijada el-Kunajbija u video izlaganju koje je preveo i pripremio multimedijalni studio SelefiMedia Balkan.

(Put vjernika)

Novo na sajtu

islam pv art wall

Ljubav prema onima koji se suprostavljaju Allahu

Šejh ibn Tejmijje kaže: Riječi Allaha (prijevod značenja): "Nećeš naći one koji vjeruju u Allaha i Sudnji dan, da su u ljubavi sa onima koji se...

Preporučeni sadržaj

islam pv art sea

Srce vjernika je između straha, nade i ljubavi

Srce vjernika priželjkuje sreću na dunjaluku i na ahiretu, međutim ta sreća i potpuna slast može se ostvariti samo ako zavolimo Uzvišenog Allaha, spoznamo...
islamske-teme

Mezhebi

Islamske teme