VIDEO: Zašto podcjenjujemo muslimansku krv?

Objavljeno / ažurirano:

Mediji utiču na naš um a da mi to i ne shvaćamo. Negativan uticaj medija na umove muslimana je sve očitiji, a vrlo često se odražava u tome da mnogi muslimani omalovažavaju krv muslimana smatgrajući krv drugih vrijednijom.

Koliko puta ste pročitali fetvu ili proglas grupa učenjaka ili institucija u kojima se osuđuje ubistvo ili žali za ubistvom jednog jedinog nevjernika, dok s druge strane nikada od njih nismo čuli niti riječ osude zbog ubijanja na hiljade muslimanske djece, žena i bespomoćnih.

Zar nije nepravda i očito poniženje uvažavati ovakve učenjake i institucije? Zar nije sramotno nametati ovakve autoritete ljudima!? A zar nije još sramotnije porediti ih sa ashabima i pravednim vladarima u prošlosti?

Kako su kroz historiju muslimani odgovarali na nepravdu i poniženje? Saznajte odgovor u nadahnutom govoru dr. Ijada el-Kunajbija u video izlaganju koje je preveo i pripremio multimedijalni studio SelefiMedia Balkan.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli historijski dogovor, Trump posredovao

0
Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) postigli su historijski dogovor koji bi trebao dovesti do potpune normalizacije diplomatskih odnosa ove dvije zemlje.

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid: Moguće je da su tvoju odjeću napravili robovi muslimani...

0
Među genocidnim mjerama koje Kinezi sprovode nad muslimanima u okupiranom Istočnom Turkistanu je i izrabljivanje miliona muslimana i njihovo prisiljavanje na rad u fabrikama, bez ikakve nadoknade. Afirmacija modernog ropstva dostigla je svoj vrhunac u Kini.

Islamske teme