VIDEO: Zašto podcjenjujemo muslimansku krv?

Objavljeno / ažurirano:

Mediji utiču na naš um a da mi to i ne shvaćamo. Negativan uticaj medija na umove muslimana je sve očitiji, a vrlo često se odražava u tome da mnogi muslimani omalovažavaju krv muslimana smatgrajući krv drugih vrijednijom.

Koliko puta ste pročitali fetvu ili proglas grupa učenjaka ili institucija u kojima se osuđuje ubistvo ili žali za ubistvom jednog jedinog nevjernika, dok s druge strane nikada od njih nismo čuli niti riječ osude zbog ubijanja na hiljade muslimanske djece, žena i bespomoćnih.

Zar nije nepravda i očito poniženje uvažavati ovakve učenjake i institucije? Zar nije sramotno nametati ovakve autoritete ljudima!? A zar nije još sramotnije porediti ih sa ashabima i pravednim vladarima u prošlosti?

Kako su kroz historiju muslimani odgovarali na nepravdu i poniženje? Saznajte odgovor u nadahnutom govoru dr. Ijada el-Kunajbija u video izlaganju koje je preveo i pripremio multimedijalni studio SelefiMedia Balkan.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Zadnje riječi Omara Muhtara

0
Omar Muhtar je predvodio džihad protiv italijanskih kolonizatora od 1920-1930. godine. Imao je 70 godina kada je teško ranjen i zarobljen od strane kolonizatora. Dijalog...
Odgoj djece

Kako odgojiti pokornu djecu?

Preporučeni sadržaj

Koje je pravo značenje širka i koje vrste postoje

0
Pitanje: Često čitam da se za nešto kaže da je veliki šrik ili da je mali širk. Možete li mi objasniti razliku između ove dvije...

Islamske teme