Libijski tagut Haftar hvali murdžije i poziva ih da ne pokazuju milost protiv proislamskih snaga

Popularno na sajtu

Libijski zločinac general Halifa Haftar prošle sedmice posjetio je medhalijske brigade koje ratuju u njegovim redovima, poručujući im da ne pokažu milost u napadima na tripolijske snage (GNA).

Haftar se libijskim medhalijama obratio s ”junačke selefije”, iskazavši im dobrodošlicu i poručivši da ne pokažu nikakve milosti u napadima na pro-islamske tripolijske snage (GNA).

Na videosnimku se vidi veliki broj vojnika i oficira s dugim bradama, koji samo izgledom podsjećaju na selefije, kako pažljivo slušaju šta im njihov velijul-emr govori.

Napomene radi, vođe, učenjaci i pripadnici medhalijeske sekte u Libiji odbili su se boriti protiv Gadafija nazvavši tu borbu fitnom, a zatim su se mobilizirali i podržali Haftara u borbi protiv muslimana Bengazija, Derne i Tripolija.

Sastavni su dio Heftarove vojske (LNA) u kojoj imaju oko 5.000 vojnika te su za njega dali ”stotine šehida”.

Ovo je dokaz da zabluda u vjerskom ubjeđenje murdžija kad-tad rezultira oružanom borbom kojom murdžije brane svoje vladare.

Haftar sa medhalijama
Libijski tagut Haftar sa medhalijama

Sekta medhalija je murdžijska sekta čije je učenje raširio saudijski šejh Rabi’ el Medhali, brižni čuvar i branitelj saudijskog i drugih taguta (detaljnije ovdje). Ova opaka i pokvarena sekta se saudijskim parama raširila širom svijeta, ne ostavljajući zemlju muslimana a da na neki način nije pustila duboko korijenje. Sljedbenika ove sekte, koji sebe nazivaju selefijama, iako su daleko od njih, ima veliki broj i na našim prostorima, pogotovo među Albancima i Bošnjacima. BiH je također teško pogođena učenjem ove sekte, tako da je ostalo malo daija koji se pripisuju ehli sunnetu a da na neki način nisu potpali pod uticajem ove sekte.

O murdžijskoj sekti medhalija, koja se krije pod plaštom ehli sunneta, dovoljno je reći da je to sekta čija se vjera vrti oko toga kako postići zadovoljstvo arapskih i nearapskih vladara, koji su za njih islamski velijul-emri, tj. vladari kojima je obaveza pokoriti se.

Vjersko ubjeđenje medhaija nalaže da se bude pokorno čak i Haftaru – čak i onda kada ovaj tagut naređuje ma'sijet – nepokornost Allahu, grijeh!

Ne vjerujete!? Poslušajte istaknutog medhalijevskog šejha i vođu libijskog ogranka medhalija, koji također uživa i titulu Haftarovog muftije!

Ovaj ološ bez imalo stida tvrdi sljedeće: “Ako bi nam Heftar naredio ma'sijet (grijeh) prema Allahu, kazat ćemo: Čuli smo i pokoravamo se!” (video ispod)

(UmmetPress/PV)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz