Sirija: Vođa opozicionog saveza NLF pojasnio trenutna vojna dešavanja na frontu oko Idliba

Objavljeno / ažurirano:

Kapetan Nadži Mustafa, glasnogovornik i vođa u Nacionalnom frontu za oslobođenje Sirije (NLF), objavio je izvještaj o najnovijim vojnim dešavanjima u regiji Idliba, na sjeverozapadu Sirije.

“Ruske grupe uz podršku Assadovih bandi činile su očajničke pokušaje da napreduju iza linija fronta u dijelovima brda Al-Haddada i brda Al-Raqim u Latakiji, nakon intenzivnog granatiranja teške artiljerije i raketnih bacača”, rekao je Nadži Mustafa.

“Borci Nacionalnog fronta koji čuvaju linije fronta odgovorili su na te pokušaje i odbili ih teškim granatiranjem te nanijeli velike gubitke njihovim napadačkim snagama u životima i opremi, nakon čega su se vratili i povukli razočarani, uz Allahovu pomoć”, rekao je Mustafa.

On je dodao: “Ovi pokušaji su danas drugi u posljednja dva dana, a kao i nekoliko prethodnih pokušaja na istoj osi u ponedjeljak svi su bili neuspješni. Imaju desetke mrtvih i ranjenih među kojima su i pripadnici ruske vojske”.

Uz to, Mustafa je potvrdio suočavanje NLF-a odnosno operativne sobe ”Fethul-Mubin” sa drugim neprijateljskim pokušajem napredovanja na osi “Deir Sunbul” na južnoj strani Idliba, usmrtivši i ranivši brojne pripadnike neprijateljske milicije, kao i odbijanje pokušaja njihovog napredovanja na osi ”Al-Fatira” u srijedu.

Ruske specijalne snage i milicije Assadovog režima pokušavaju očajnički napredovati na točkama opozicionih snaga u Idlibu i Latakiji, kršeći sporazum o prekidu vatre sklopljen između Turske i Rusije.

Ummet Press

NOVO NA SAJTU

Bez pomaka u pregovorima afganistanske vlade i talibana. Talibani pokrenuli ofanzivu

0
Afganistanska marionetska vlada i talibani ne mogu se složiti oko osnovnih pitanja nakon sedmice pregovora za okončanje dugogodišnjeg rata u kojem su ubijeni deseci...

Preporučeni sadržaj

Afganistanska vojska se povukla iz 9 baza u Logaru, talibani preuzeli...

0
Jedinice afganistanske marionetske vojske povukle su sve svoje snage iz 9 baza u okrugu ”Charh” u pokrajini Logar, zbog straha od ofanzive talibana. Vojska je...

Islamske teme