Ljubav prema dobru i mržnja prema zlu u islamu

Objavljeno / ažurirano:

Knjiga Ljubav prema dobru i mržnja prema zlu u islamu obrađuje tematiku koja ima izuzetno veliki značaj, kako sama po sebi, tako i po vremenu u kome se pojavljuje, jer između njenog pisanja i vremena u kome danas živimo postoji čvrsta veza. Što se tiče njenog značaja, samog po sebi, on se ogleda u tome što je pitanje ljubavi prema dobru i mržnje prema zlu, jedan od osnovnih temelja islama. Naime, ljubav prema dobru je odraz ljubavi prema Allahu, Njegovim vjerovjesnicima i vjernicima, uopće, a mržnja prema zlu, mržnja prema neistini i onima koji je slijede. A to je jedan od osnovnih temelja vjerovanja. S druge strane, njen značaj, s obzirom na današnje vrijeme, ogleda se u tome što je kod svijeta došlo do opće zbrke, u kojoj se ne zna po čemu se vjernik prepoznaje od nevjernika, u kojoj je, u srcu svijeta, vjera toliko oslabila da se među njima pojavljuju i takve stvari od kojih se zgražaju vjernici. A kako i ne bi kad smo svjedoci prijateljovanja sa nevjerničkim narodima i državama, dok se, istovremeno, ne samo zapostavljaju i potcjenjuju vjernici već muče i progone!

ID kartica knjige:

Jezik Bosanski
Autor Dr. Muhammed Said el-Kahtani
Broj stranica: 416
Veličina fajla: 85,2 MB
Objavljeno 22.07.2013.
Napomena: Sadržaj knjige se može kopirati i lijepiti u Word ili internet browser editor

 

DOWNLOAD: Desni klik miša na dugme ispod, a potom izaberi opciju: Save Link As… (Firefox i Chrome brauzeri) ili Save target as… (Internet Explorer)

Download knjige Ljubav prema dobru i mržnja prema zlu u islamu

Podijeli sa drugima:

NOVO NA SAJTU

Sirija: Hurasud-din se povukao i prihvatio direktive Tahriru-Šama

0
Džihadska organizacija Hurrasu-Din (Hurasud-din, Čuvari vjere), neslužbeni sirijski ogranak El-Kaide, predala je svoje kontrolne tačke i položaje džihadskom savezu Tahriru-Šam, nakon postignutog dogovora između dvije strane.

Preporučeni sadržaj

Sirija: Hurasud-din proširuje savezništvo s drugim nezavisnim jedinicama u Idlibu

0
Mala ali veoma aktivna džihadska koalicija iz Idliba ”I podstiči vjernike”, koju predvodi organizacija Hurasud-din (Zaštitnici vjere) bliska El-Kaidi, pojačana je s još dvije...

Islamske teme