Mas-mediji poručuju muslimanima: “Vi nemate nikakvu vrijednost!”

Objavljeno / ažurirano:

Šejh Ijad El-Kunejbi je smrt ruskog ambasadora prokomentarisao ovako:

Brini se o svojoj braći koja su protjerana, opkoljena i mučena. Brini se o muslimanskoj djeci koja su postala jetimima, i brini se o svojim sestrama koje strahuju za svoju čast, jer njihova tuga i patnje se još uvijek obnavljaju i povećavaju.

Nemoj se povoditi mas-medijima koji nekom pojedincu od nevjernika daju i pružaju astronomsku pažnju, dok u isto vrijeme vijest o stotinu ubijenih sirijaca, pedeset iračana, i trideset jemenaca prolazi neprimjetno, poput uvodne muzike na dnevnim novostima!
Mas mediji tvojoj podsvijesti šalju sljedeću poruku: “Ti kao musliman nemaš nikakvu vrijednost, i svaki drugi mimo tebe je časniji i važniji od tebe.”

Nemoj klečati i šutjeti pred mas-medijima, i sjeti se da se u Allahovom mizanu(teraziji) zatresao ‘Arš Milostivog zbog smrti jednog muslimana (S’ada b. Mu’aza), dok je o drugima (tj. nevjernicima) rečeno:

„Ni nebo ih ni Zemlja nisu oplakivali, i nisu bili sačekani.“ (Ed-Duhan, 29)

( https://twitter.com/Dr_EyadQun/status/811122859959586816/ )

NOVO NA SAJTU

Islam, priroda

Šutnja i govor

Šutnja je veoma lagana i čovjeku nikakve troškove ne donosi, već ga čuva od mnogih problema i neprijatnih situacija, i odstranjuje od njega mnoge...

Preporučeni sadržaj

Bijela kuća

Mediji: Izrael postavio špijunske naprave u blizini Bijele kuće

Sprave za nadgledanje locirane blizu Bijele kuće u posljednje dvije godine po svoj prilici postavio je Izrael, izjavili su bivši zvaničnici SAD-a za magazin Politico. Sudeći...
Nemoj da ih se bojis

Nemoj da ih se bojiš!

Islamske teme