Mas-mediji poručuju muslimanima: “Vi nemate nikakvu vrijednost!”

Objavljeno / ažurirano:

Šejh Ijad El-Kunejbi je smrt ruskog ambasadora prokomentarisao ovako:

Brini se o svojoj braći koja su protjerana, opkoljena i mučena. Brini se o muslimanskoj djeci koja su postala jetimima, i brini se o svojim sestrama koje strahuju za svoju čast, jer njihova tuga i patnje se još uvijek obnavljaju i povećavaju.

Nemoj se povoditi mas-medijima koji nekom pojedincu od nevjernika daju i pružaju astronomsku pažnju, dok u isto vrijeme vijest o stotinu ubijenih sirijaca, pedeset iračana, i trideset jemenaca prolazi neprimjetno, poput uvodne muzike na dnevnim novostima!
Mas mediji tvojoj podsvijesti šalju sljedeću poruku: “Ti kao musliman nemaš nikakvu vrijednost, i svaki drugi mimo tebe je časniji i važniji od tebe.”

Nemoj klečati i šutjeti pred mas-medijima, i sjeti se da se u Allahovom mizanu(teraziji) zatresao ‘Arš Milostivog zbog smrti jednog muslimana (S’ada b. Mu’aza), dok je o drugima (tj. nevjernicima) rečeno:

„Ni nebo ih ni Zemlja nisu oplakivali, i nisu bili sačekani.“ (Ed-Duhan, 29)

( https://twitter.com/Dr_EyadQun/status/811122859959586816/ )

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme