Moskva optužuje Kijev za napad dronovima

Popularno na sajtu

Rusija optužuje Ukrajinu za napad dronom na teritoriju te zemlje, u regiji Kursk, kako tvrdi regionalni guverner. Kijev nije komentira napade. Dan ranije, rusko Ministarstvo odbrane optužilo je Ukrajinu za dva napada u blizini granice dvije zemlje.

Aerodrom u Kursku je napadnut dronom, nakon čega se zapalio veliki rezervoar s naftom, objavio je jutros guverner Kurske oblasti u Rusiji Roman Starovojt.

Guverner je na Telegramu dodao da nije bilo žrtava u napadu te da je u toku lokalizacija požara. Hitne službe su trenutno na mjestu incidenta, prenose RIA Novosti.

Podsjećamo, rusko ministarstvo odbrane je jučer saopćilo kako su dvije zračne baze bile meta napada ukrajinskih bespilotnih letjelica i da su tri osobe smrtno stradale.

“U ponedjeljak ujutro režim u Kijevu pokušao je izvesti zračne udare pomoću dronova sovjetske proizvodnje na zračne baze Djagiljevo u okolici Rjazanja i Engels u okolici Saratova”, saopćili su iz ruskog ministarstva odbrane.

Rusi navode da Ukrajinci tako žele “izbaciti iz pogona ruske avione dugog dometa” koji se upotrebljavaju za napade na energetsku infrastrukturu već nekoliko sedmica.

(Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: