Nekoliko mrtvih na sjeveru Kosova

Popularno na sajtu

Sukob kosovske policije i napadača na sjeveru Kosova okončan je danas sa sljedećim bilansom: tri srpska napadača su ubijena, jedan ranjen, desetero je uhapšeno, od kojih su četvorica zbog sumnje da su pružali podršku napadačima preko radio veze.

Sukob na Kosovu počeo je nakon ubistva pripadnika kosovske policije i ranjavanja drugog policajca rano jutros u nedjelju. Tokom dana policijska akcija odvijala se oko manastira Banjska, odakle su djelovali napadači.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla potvrdio je večeras da je kosovska policija ubila tri napadača, a uhapsila šestero.

“Stavili smo ovu teritoriju pod kontrolu. To je učinjeno nakon nekoliko uzastopnih borbi. Imali smo žrtvu. Operaciju smo izveli bez drugih žrtava. Imamo šestoro uhapšenih, od kojih su dvojica ranjena u uniformi, a još četvoro koji su preko radija podržavali operaciju. Najmanje tri ubijena napadača su identifikovana i transportuju se”, rekao je načelnik MUP-a.

On je rekao da je policija otkrila i veliku količinu municije, eksploziva, uniformi, logistike i hrane.

“Policija Kosova je otkrila izuzetnu količinu eksploziva, uniformi, logistike, hrane, opreme za barikade, što je bila oprema za nekoliko stotina drugih napadača. Spremni su da naruše suverenitet Kosova“, dodao je načelnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Sveçla kaže da neki od uhapšenih pripadaju terorističkoj organizaciji “Civilna zaštita”.

(Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz