Otpočela velika bitka za zračnu bazu Tha'lah, na jugu Sirije

Objavljeno / ažurirano:

Aktivisti, pozivajući se na izvore sa terena javljaju da su džihadske i pobunjeničke skupine nakon velikog napretka kojeg su ostvarile proteklih dana gdje su zauzele vojnu bazu ”Brigade 52” – jednu od najvećih vojnih baza u Der'a provinciji te oslobodite grad al-Karak i nekoliko sela i punktova, znatno ohrabrene napretcima danas pokrenule novu ofanzivu na režimsku zračnu bazu Tha'lah koja se nalazi na granici između provincija Der'a u Suwajda.

Osim što je pokrenuta ofanziva na Tha'lah zračnu bazu, na meti je i obližnje selo Ad Darah te grad Umm Walad za kojeg se borbe vode već nekoliko sedmica ali Assadove režimske snage polako popuštaju usljed velikih gubitaka.

Ova zračna baza je trenutno prva linija odbrane grada Suwajda od kojeg su džihadske i pobunjeničke skupine trenutno odaljene samo 15 kilometara.

Assadove snage, zbog nemogučnosti da uzvrate na ofanzivu džihadskih i pobunjeničkih skupina, inteziviraju zračne udare na civilna područja po cijeloj provinciji, inače to je jedna od osvetničkih taktika koje režim sve češće koristi.

 

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Hindu genocid nad muslimanima: Premijer Indije na polaganju kamen-temeljca za izgradnju...

0
Indijski nacistički premijer Narendra Modi položio je "srebrnu ciglu" (kamen-temeljac) za izgradnju hrama mušričkom bogu Ramu, kojeg obožavaju hindusi, na mjestu gdje je nekada bila Babri džamija u Ajudiji (Ayodhya) u pokrajini Utar Pradeš, Indija, izvještavaju globalni mediji i grupe za zaštitu ljudskih prava.

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid nad muslimanima: Zabrana hidžaba i dugačke odjeće, javno rezanje...

0
S obzirom da je genocidna vlast zabranila hidžab, muslimanke su prisiljene da izlaze bez mahrame na glavi, ali su mnoge od njih i dalje nosile široku i dugačku odjeću. Međutim...

Islamske teme