Otpočela velika bitka za zračnu bazu Tha'lah, na jugu Sirije

Objavljeno / ažurirano:

Aktivisti, pozivajući se na izvore sa terena javljaju da su džihadske i pobunjeničke skupine nakon velikog napretka kojeg su ostvarile proteklih dana gdje su zauzele vojnu bazu ”Brigade 52” – jednu od najvećih vojnih baza u Der'a provinciji te oslobodite grad al-Karak i nekoliko sela i punktova, znatno ohrabrene napretcima danas pokrenule novu ofanzivu na režimsku zračnu bazu Tha'lah koja se nalazi na granici između provincija Der'a u Suwajda.

Osim što je pokrenuta ofanziva na Tha'lah zračnu bazu, na meti je i obližnje selo Ad Darah te grad Umm Walad za kojeg se borbe vode već nekoliko sedmica ali Assadove režimske snage polako popuštaju usljed velikih gubitaka.

Ova zračna baza je trenutno prva linija odbrane grada Suwajda od kojeg su džihadske i pobunjeničke skupine trenutno odaljene samo 15 kilometara.

Assadove snage, zbog nemogučnosti da uzvrate na ofanzivu džihadskih i pobunjeničkih skupina, inteziviraju zračne udare na civilna područja po cijeloj provinciji, inače to je jedna od osvetničkih taktika koje režim sve češće koristi.

 

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

nesudjenje serijatom

Da li je nevjernik onaj ko ne sudi po Allahovom zakonu?

Pitanje: Da li se suđenje po onom što nije Šerijat smatra velikim ili malim kufrom? Odgovor: Sva hvala pripada Allahu Uzvišenom, i salavat i selam na Njegova...

Preporučeni sadržaj

u fokusu

Zabrinutost u Kongresu SAD o žarištima na Balkanu

Janusz Bugajski, viši saradnik organizacije „Center for European Policy Analysis“, govorio je o pet vrsta ruskog uticaja u regiji: „Pod jedan - promovisanje lokalnog nacionalizma...

Islamske teme