Otpočela velika bitka za zračnu bazu Tha'lah, na jugu Sirije

Objavljeno (zadnji put uređeno):

Aktivisti, pozivajući se na izvore sa terena javljaju da su džihadske i pobunjeničke skupine nakon velikog napretka kojeg su ostvarile proteklih dana gdje su zauzele vojnu bazu ”Brigade 52” – jednu od najvećih vojnih baza u Der'a provinciji te oslobodite grad al-Karak i nekoliko sela i punktova, znatno ohrabrene napretcima danas pokrenule novu ofanzivu na režimsku zračnu bazu Tha'lah koja se nalazi na granici između provincija Der'a u Suwajda.

Osim što je pokrenuta ofanziva na Tha'lah zračnu bazu, na meti je i obližnje selo Ad Darah te grad Umm Walad za kojeg se borbe vode već nekoliko sedmica ali Assadove režimske snage polako popuštaju usljed velikih gubitaka.

Ova zračna baza je trenutno prva linija odbrane grada Suwajda od kojeg su džihadske i pobunjeničke skupine trenutno odaljene samo 15 kilometara.

Assadove snage, zbog nemogučnosti da uzvrate na ofanzivu džihadskih i pobunjeničkih skupina, inteziviraju zračne udare na civilna područja po cijeloj provinciji, inače to je jedna od osvetničkih taktika koje režim sve češće koristi.

 

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

SAD projektili Aegis

NATO: Neprihvatljiva Putinova prijetnja zbog razmještanja projektila

Iz Alijanse su pozvali Rusiju da se usredotoči na povratak Sporazumu o nuklearnim snagama kratkog i srednjeg dometa. Sjevernoatlantska alijansa u srijedu je odbacila kao neprihvatljivu prijetnju...

PREPORUČUJEMO