Pakistan: Talibani opvrgnuli umješanost u eksplozije na pijaci i za to optužili Blackwater

Popularno na sajtu

Dvije eksplozije su jučer potresle sjeverozapadni pakistanski grad Peševar u kojem je ubijeno 33 a ranjeno 70 osoba. Velika većina medija eksplozije su automatski pripisali pokretu pakistanskih talibana, ne čekajući niti potvrdu niti demant ove džihadske skupine, jer to islamofobičnim medijima nije ni bitno.

Međutim, Even Kohlman na svom twiiter računu prenosi da je glasnogovornik pakistanskih talibana ljutito i uvrijeđeno negirao da je njegova grupa igrala ikakvu ulogu u današnjem bombaškom napadu na pijacu u Peševaru optuživši za ekplozije američki Blackwater.

“Urgiramo svima da budu oprezni, jer naši obavještajni podaci potvrđuju postojanje još autobombi koje su pripremljene od strane BlackWater organizacije da raznose muslimane,” rekao je glasnogovornik talibana.

Blackwater je američka teroristička privatna vojska koju je osnovao rimokatolik Erik Dean Prince bivši Neavy SEAL. Ova teroristička organizacija je izvela brojne terorističke napade u Iraku i Pakistanu postavljajući bombe po džamijama i pijacama gdje bi nakon masakriranja muslimana, putem medija marionetskih režima objavila da su napade izveli mudžahidi sa ciljem diskreditiranja mudžahida u očima naroda.

Jedan od poznatijih masakara Blackwatera desio u septembru 2007., kada su hladnokrvno ubili 17 i ranili 20 Iračana na trgu Nisour u Bagdadu. Tada su pripadnici ove katoličke terorističke organizacije nasumično pucali po iračkim muslimanima čisteći put za konvoj vozila američkih diplomata.

Tada se čak i šiitska vlada u Iraku pobunila protiv ovih hladnokrvnih ubistava pa je tražila da Blackwater bude kažnjen. Sprovedeno je pet istraga ovog incedenta a jednu je sproveo i FBI koji je došao do zaključka da su iračane pobili članovi Blackwatera i da ih je “najmanje 14 ubijeno bez razloga.”

U septembru 2008. američka vlada je optužila članove Blackwatera po 14 tački ubistva bez predoumišljaja,  i po 20 tački pokušaja ubistva, da bi 31. decembra 2009. sudija odbacio sve optužbe na temelju toga da je slučaj protiv članova Blackwatera “nepropisno građen na svjedočenju koje je dato u zamjenu za imunitet,” pokazujući pravo lice američke demokratije u kojoj ne postoji kazna za ubijanje muslimana.

Međutim ovaj masakr je samo malo dio zločina koje je izvela ova skupina psihopata. Neki od njih su snimljeni kamerom i mogu se naći na You Tube servisu. Na ovom ispod se vidi kako ove teroriste iz hamvija pucaju po običnom narodu i civilnim automobilima čisto iz zabave, pa namjerno gaze muslimanku kraj puta, zalijeću se u civilna vozila u vožnji, prijete narodu na ulici sve uz pratnju ludačke psihodelične muzike.

Napomena: Video je editovan i uklonjen je zvuk koji je sadržavao muziku

Blackwater, koji je više puta mjenjao svoj naziv, sada nosi ime Academi i danas “operira” po muslimanskim zemljama što se može vidjeti iz zadnjeg napada na pijacu u Peševaru.

Priprema: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz