PISMO IZ GULAGA: "Neka nas zatvore za 'odobravanje terorizma', ali obični Rusi su zaslužili bombardovanje aerodroma"

Popularno na sajtu

Moskovski novinar, Boris Stomahin, koji je poslan od strane Putinovih terorista na petogodišnju zatvorsku kaznu u Gulag, postavio je na svom blogu članak o šehidskoj operaciji na moskovskom aerodromu Domodedovo, 24. januara.

Stomahin bi trebao biti pušten iz ruskog logora za 40 dana, nakon što je potpuno završena brutalna zatvorska kazna od strane ruske terorističke grupe FSB.

Zločini protiv iskrenog ruskog novinara Borisa Stomahina pokrenuli su talas gnjeva u cijelom svijetu. Poznati ruski aktivista za ljudska prava, Vladimir Bukovski, koji sada živi u Londonu, kao politički azilant, odbija kaznu KGB-a protiv Stomahina kao kršenje slobode govora.

U svom novom članku, zatvorenik savjesti Boris Stomahin piše:

»Mogu samo aplaudirati bombardovanju aerodroma Domodedovo, kao manifestaciji legitimne, potrebne i zaslužene istorijske kazne. Oh da, svi oni, ti “obični” i “miroljubivi” ruski građani, “civili”, kako su ih ruski aktivisti za ljudska prava zvali, oni zaista zaslužuju ovo bombardovanje aerodroma.

Činjenica je ta da, prema ruskom ustavu vrhovna vlast u Rusiji je u sprezi sa narodom. To su ti “obični, mirni i nevini” građani. I svi dužnosnici, od predsjednika i vlade do lokalne policije, svi su oni od njih i djeluju u ime naroda izvršavajući njegovu volju.

To je zvanična pozicija, a ovaj sistem nameće mnogo odgovornosti na “civile”. Jer svi zločini vlasti su izvršeni po defaultu (u osnovi) u ime naroda kojeg, prema ustavu, oni predstavljaju i čiju volju oni moraju ispuniti.

A ako “ovi obični, miroljubivi građani” ništa ne čine da bi zaustavili zločine vlasti, onda oni snose punu odgovornost za ove zločine zajedno sa vladom i sa Putinom.

U najmanju ruku sa svojom šutnjom oni snose punu odgovornost za Putinov genocid na Kavkazu, za masovne progone muslimana širom Rusije, itd. Svi oni koji ne protestuju protiv ovih zločina režima, sa svojim ličnim i aktivnim zalaganjem, barem sa plakatom na trgu, snose odgovornost.

Za svoje saučesništvo u zločinima koje su počinili njihovi predstavnici KGB-a, “obični Rusi” ne samo da zaslužuju eksplozije oko njih, već su dobili isuviše malo za njihove zločine!

S obzirom na stepen njihove krivice, njihova kazna je potpuno neadekvatna za zločin: dovoljno je usporediti broj žrtava na aerodromu Domodedovo ili moskovskom metrou u martu 2010. godine, sa brojem punoljetnih građana Rusije, koji dijele odgovornost zajedno sa Putinom za genocid, terorizam i slične zločine.

Imamo desetke miliona punoljetnih ruskih građana, dok su žrtve među njima u desetinama ili stotinama, najviše. Kazna je nesrazmjerna u odnosu na njihove zločine. Ti “obični Rusi” trebaju desetine ili stotine hiljada mrtvih u Moskvi samo, i oni to u potpunosti zaslužuju.

Eksplozija na aerodromu ili u metrou, nakon svega, nije veći “terorizam” od zračnog bombardovanja gradova i sela ili raketiranjem iz zraka izbjegličkih kolona u Groznom 1999. godine.

Neka populacija, koja toleriše bez pogovora i čak podržava njihove KGB razbojnike na vlasti, bude ubijana – to je fer kazna! Oni to zaslužuju!

I pustite ih da nas kazne i zatvore koliko god žele, radi takozvanog “odobravanja terorizma” (tj. isključivo za riječi, za izražavanje mišljenja). To neće promijeniti činjenicu da je eksplozija na aerodromu Domodedovo čin istorijskog revanša ruskoj krvničkoj populaciji i kazne za vjerne Putinovce i birače. Napad na aerodromu je opravdan, prirodan i legitiman čin, kao i svi slični predhodni od 1994. godine!«

Izvor: Boris Stomahin blog

Prijevod: BalkanskiEmirat.com

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz