Preselio Ebu Muhammed el-Hulandi, najpoznatiji borac i aktivista Džebhetun-nusre

Objavljeno / ažurirano:

Bio je poznat po lijepom maniru prema svim muslimanima, suborcima, ali i prema svojim neistomišljenicima. Biranim rječima i sa blagošću raspravljao bi se sa aktivistima IDIŠ-a, odgovarajući sa informacijama sa terena na njihove mnogobrojne neistinite optužbe o Džebhetun-nusri.

Vijest o šehadetu Ebu Muhammeda, inšaaAllah, je među borcima i aktivistima džihadskih skupina u Siriji primljena sa velikom tugom.

“Borio si se u ime Allaha i izdvajao si se u borbi (od ostalih) i blistao si. Borio si se, i nisi se okretao. Bilo je vrijeme da voljeni vitez dobije svoju nagradu! Allah ti ukabulio!”, napisao je na svom Twitter nalogu Halid Magribi, jedan od Ebu Muhammedovih bliskih prijatelja (link ovdje).

Ebu Muhammed je u noći utorka na srijedu teško povrijeđen u misiji nadgledanja neprijateljskih položaja. Odvezen je u bolnicu, a njegov ratni drug Ebu Seid Halebi pripovjeda da je nekoliko sati Ebu Muhammed ponavljao iste riječi, sve dok nije preselio (link do izjave ovdje).

Te riječi su bile: La ilahe illAllah, Muhammeden resulullah!

Pogledajte nekoliko ratnih fotografija Ebu Muhammeda el-Hulandija.

(Put vjernika)

Novo na sajtu

islam coast sun

Komentar hadisa o dobru i zlu od šejha Saliha Fewzana

Hvala i zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost za grijehe tražimo. Allahu se utječemo od zla naših duša i od...

Preporučeni sadržaj

islamske teme

Onaj ko čini dobra djela neće nikad biti ponižen od Allaha

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Činilac dobra je zaštićen od zlog uništenja.” (Al-Silsilah al-Sahihah) Kada su smutnje tek nastupile, Talk...

Islamske teme