Preselio Ebu Muhammed el-Hulandi, najpoznatiji borac i aktivista Džebhetun-nusre

Objavljeno / ažurirano:

Bio je poznat po lijepom maniru prema svim muslimanima, suborcima, ali i prema svojim neistomišljenicima. Biranim rječima i sa blagošću raspravljao bi se sa aktivistima IDIŠ-a, odgovarajući sa informacijama sa terena na njihove mnogobrojne neistinite optužbe o Džebhetun-nusri.

Vijest o šehadetu Ebu Muhammeda, inšaaAllah, je među borcima i aktivistima džihadskih skupina u Siriji primljena sa velikom tugom.

“Borio si se u ime Allaha i izdvajao si se u borbi (od ostalih) i blistao si. Borio si se, i nisi se okretao. Bilo je vrijeme da voljeni vitez dobije svoju nagradu! Allah ti ukabulio!”, napisao je na svom Twitter nalogu Halid Magribi, jedan od Ebu Muhammedovih bliskih prijatelja (link ovdje).

Ebu Muhammed je u noći utorka na srijedu teško povrijeđen u misiji nadgledanja neprijateljskih položaja. Odvezen je u bolnicu, a njegov ratni drug Ebu Seid Halebi pripovjeda da je nekoliko sati Ebu Muhammed ponavljao iste riječi, sve dok nije preselio (link do izjave ovdje).

Te riječi su bile: La ilahe illAllah, Muhammeden resulullah!

Pogledajte nekoliko ratnih fotografija Ebu Muhammeda el-Hulandija.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Da li će biti nagrađena osoba koja neprekidno čita Kur'an ali...

0
Pitanje: Da li dobija nagradu osoba koja neprekidno čita Kur'an ali ne razumije šta čita? Odgovor: Časni Kur'an je blagoslovljen jer Uzvišeni Allah kaže: “Knjiga koju ti...
Dova za srecu u ljubavi

Dova za sreću u ljubavi

Preporučeni sadržaj

Mijenjanje Allahovog zakona | Šejh muhaddis Sulejman el-‘Ulvan

0
Šejh muhaddis Sulejman el-Alvan (Ulvan) o propisu mijenjanja Allahovog šerijata i propisivanju zakona mimo njega. Izvor: Istikamet
Iskusenje-ilustracija

Pet vrsta iskušenja

Islamske teme