Priče iz Sirije: Priča o tri šehida u bici za El-Is

Popularno na sajtu

Ebu Summeja el-Halidi, aktivista i član Džebhetun-nusre, džihadske skupine koja djeluje u Siriji, podijelio je na svom Twitter računu priču o tri šehida koji su nedavno preselili u borbama za gradić El-Is, južno od grada Halepa.

Ebu Sumejja kazuje da je mudžahid po imenu Ebu Musa ispratio borce koji su otišli u šehidske akcije, a bio je tužan govoreći: “Oni su otišli u Džennet, dok mi sjedimo pozadi (tj. mi smo ostali)”. Ali, ovaj mudžahid je preselio prije nego su poslati borci izvršili šehidske operacije, preselio je u eksploziji minobacačkog projetila ispaljenog od strane šiitskih milicija.

Ebu Selma el-Džezrawi je jedan od boraca koji je izvršio šehidsku operaciju, i ovo je drugi put da ide u ovakvu operaciju jer se iz prethodne vratio živ, ostavio je vozilo sa eksplozivom u blizini neprijateljskog položaja (jer su se ovi razbježali sa prvobitnih pozicija), te se vratio, a eksploziv je aktiviran daljinskim upravljačem.

Ebu Sulejman el-Albani je kosovski mudžahid u redovima Džebhetun-nusre. Na dan šehidske operacije koju je izveo na položaje šiitskih milicija u El-Isu, njegova žena je rodila blizance.
Ebu Sulejman je od emira dobio dozvolu da ide i vidi tek rodjenu djecu, ali je on odbio bojeći se da bi ga to moglo odvratiti od šehidske operacije. Kazao je da ih voli ali da voli Džennet još više i da će ih vidjeti u Džennetu, inšaaAllah.

Link do izvora: twitter.com/khalidi_4_syria/status/716468229149949953
Prijevod i obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz