Program za učenje Kurana (download)

Popularno na sajtu


Program Ayat je jedan od najboljih programa za čitanje i slušanje Kur’ana na kompjuteru. Preuzmite i instalirajte program, a potom preuzmite i instalirajte učače po želji.Program nudi opciju ponavljanja kako ajeta, tako i kompletne sure ili opsega ajeta.

Preuzmite program ovdje (ovaj paket sadrži program zajedno sa stranicama, prijevodima i tefsirima Kur'ana Časnog). Nakon instaliranja programa (koje može trajati nekoliko minuta) izaberite svoj maternji jezik, kako biste se lakše kretali kroz program.

Kratko uputstvo za korištenje programa

Kliknite na dugme Učač da biste izabrali željenog učača Kur’ana. Ako učenje Kur’ana izabranog učača nije instalirano na vašem kompjuteru, onda će program započeti automatsko preuzimanje paketa sa internet lokacije proizvođača programa (ukoliko ste povezani na internet). Ukoliko niste povezani na internet potrebno je prethodno preuzeti učenja od željenog/željenih učača sa sljedeće lokacije.

Klikni na Opcije ponavljanja, (dugme koje se nalazi u gornjem lijevom uglu), a potom iz padajućeg menija izaberi način ponavljanja. Izaberi suru i/ili opseg ajeta (opcija Opseg ponavljanja), potom izaberite da li želite da se svaki ajet u izabranom opsegu ponavlja i koliko puta (opcija Za svaki ajet), potom izaberite da li želite da se između ajeta pravi pauza (opcija Pauza između ponavljanja), potom izaberite da li želire da se odabrani opseg ili sura ponavlja i koliko puta (opcija Za odabrani opseg). Na kraju kliknite na dugme Počni.

Program je razvijen u okviru Kralj Saud univerziteta u Rijadu.

(quran.ksu.edu.sa – putvjernika.com)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz