Prva zvanična potvrda: Tri Rusa ubijena u Siriji

Objavljeno / ažurirano:

Najmanje tri Rusa koja su se borila uz Asadov režim ubijena su, dok je nekoliko njih ranjeno kada je granata koju su ispalili pobunjenički borci pogodila njihovu poziciju u provinciji Latakija, priznao je jedan prorežimski vojni izvor u utorak, prenose sirijski mediji i aktivisti.

Potvrđeno je da je pogibija koja se desila u ponedjeljak navečer prvi poznati slučaj o ubistvu nekog Rusa u Siriji od kako je Moskva 30. septembra počela zračne udare kao podrška sirijskom režimu, piše sirijski portal Zamanalwsl.

Rami Abdulrahman, šef Sirijskog obzervatorija za ljudska prava, izjavio je da izvor ove organizacije potvrđuje smrt Rusa, ali izvor nema podatke o imenima ubijenih, piše danas Zamanalwsl.

Prorežimski izvor koji je upućen u vojna dešavanja u Siriji, kazao je da je najmanje 20 Rusa bilo na kontrolnom punktu u oblasti Nebi Junisa kada je eksplodirala granata.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Uistinu tvoj Gospodar zna!

0
Poslanik ﷺ je bio na početku svog poziva (dave) a opet mu je Allah Uzvišeni rekao: ﴾Probdij noć, osim malog dijela; polovinu njezinu i malo...

Preporučeni sadržaj

Mehdi, alejhis-selam, karika malih i velikih predznaka Sudnjega dana

0
Hadisi u kojima se spominje Mehdijevo ime 1. Od Ebu Seida el-Hudrija, radijAllahu anhu, se prenosi da je Allahov Poslanik, sallAllahu alejhi ve sellem, rekao:...

Islamske teme