Prva zvanična potvrda: Tri Rusa ubijena u Siriji

Objavljeno / ažurirano:

Najmanje tri Rusa koja su se borila uz Asadov režim ubijena su, dok je nekoliko njih ranjeno kada je granata koju su ispalili pobunjenički borci pogodila njihovu poziciju u provinciji Latakija, priznao je jedan prorežimski vojni izvor u utorak, prenose sirijski mediji i aktivisti.

Potvrđeno je da je pogibija koja se desila u ponedjeljak navečer prvi poznati slučaj o ubistvu nekog Rusa u Siriji od kako je Moskva 30. septembra počela zračne udare kao podrška sirijskom režimu, piše sirijski portal Zamanalwsl.

Rami Abdulrahman, šef Sirijskog obzervatorija za ljudska prava, izjavio je da izvor ove organizacije potvrđuje smrt Rusa, ali izvor nema podatke o imenima ubijenih, piše danas Zamanalwsl.

Prorežimski izvor koji je upućen u vojna dešavanja u Siriji, kazao je da je najmanje 20 Rusa bilo na kontrolnom punktu u oblasti Nebi Junisa kada je eksplodirala granata.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Preporučeni sadržaj

Srbija u genocidu: Dva puta strijeljani Rešid

0
Vreli dani jula 1995. u istočnoj Bosni poškropljeni su genocidom, to znamo svi. Tamo na krajnjem istoku Bosne i Hercegovine, u Kozluku, srpski zlotvori su...
Kurban 2015

PROPISI O KURBANU

Islamske teme