Prva zvanična potvrda: Tri Rusa ubijena u Siriji

Objavljeno (zadnji put uređeno):

Najmanje tri Rusa koja su se borila uz Asadov režim ubijena su, dok je nekoliko njih ranjeno kada je granata koju su ispalili pobunjenički borci pogodila njihovu poziciju u provinciji Latakija, priznao je jedan prorežimski vojni izvor u utorak, prenose sirijski mediji i aktivisti.

Potvrđeno je da je pogibija koja se desila u ponedjeljak navečer prvi poznati slučaj o ubistvu nekog Rusa u Siriji od kako je Moskva 30. septembra počela zračne udare kao podrška sirijskom režimu, piše sirijski portal Zamanalwsl.

Rami Abdulrahman, šef Sirijskog obzervatorija za ljudska prava, izjavio je da izvor ove organizacije potvrđuje smrt Rusa, ali izvor nema podatke o imenima ubijenih, piše danas Zamanalwsl.

Prorežimski izvor koji je upućen u vojna dešavanja u Siriji, kazao je da je najmanje 20 Rusa bilo na kontrolnom punktu u oblasti Nebi Junisa kada je eksplodirala granata.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

SAD projektili Aegis

NATO: Neprihvatljiva Putinova prijetnja zbog razmještanja projektila

Iz Alijanse su pozvali Rusiju da se usredotoči na povratak Sporazumu o nuklearnim snagama kratkog i srednjeg dometa. Sjevernoatlantska alijansa u srijedu je odbacila kao neprihvatljivu prijetnju...

PREPORUČUJEMO