Ranjena sirijska djevojčica: Amidža, nemojte mi sjeći pidžamu, nova je!

Objavljeno / ažurirano:

Za skoro pune tri godine sukoba u Siriji kamere su zabilježile veliki broj potresnih scena, koje svjedoče o izrazitoj okrutnosti režimskih šiitsko-alevijskih snaga spram bespomoćnih civila, žena i djece.

Međutim, rijetko koja scena tako živopisno opisuje stanje napaćenog sirijskog naroda i odiše tolikom dozom tuge i melanholije kao što je scena djevojčice koja je po drugi put ranjena u zločinačkom bombardovanju burad bombama na naselje Šejh Hadr u Halepu, 24. februara 2014. godine.

Čovjek, vjerovatno doktor ili kamerman, počeo je da reže pidžamu ove ranjene djevojčice kako bi provjerio ranu, na što mu ova djevojčica odgovara: “Amidža, nemojte mi sjeći pidžamu – nova je!”

Ista djevojčica je ranjena u nogu u jednom od prijašnjih napada burad bombama, kada je imala hirurški zahvat na nozi od čega se neko vrijeme oporavljala. Sada je ponovo ranjena u nogu (pored drugih rana).

“Moja mama je bila tako sretna danas što sam ponovo prohodala” – dodala je ranjena djevojčica u plaču.

Ovo je Sirija! Ovo su sirijska djeca! Ovo je “život” pod zvjerskim šiitsko-alevijskim režimom Bašara al-Asada!

A mi smo ummet bez časti i ponosa!

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Sirija: Dževlani u Džebelu-Zaviji otkrio svoju prošlost i osobni identitet

0
Ebu Muhammed el-Dževlani, osnivač Džebhetun-Nusre a potom Tahriru-Šama te dugogodišnji vojni zapovjednik sirijske pobune, otkrio je svoju prošlost i osobni identitet na sastanku s plemenskim vođama i stanovnicima Džebelu-Zavije.

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Teravih namaz – 8, 20 ili 39 rekata

0
Pojedine osobe kažu da klanjaju na određeni način teraviju jer je to sunnet Poslanika sallallahu alejhi ve sellem ali da li je to samo stvar u imitiranju broja rekata koji je on klanjao ili je to zbilja po Sunnetu pogledajte u 28. nastavku serijala Ramazan promjena.

Islamske teme