Ruske snage su za 44 mjeseci krstaštkog terorizma usmrtili preko 3200 djece i žena

Objavljeno / ažurirano:

Prema izvještajima Sirijskog obzervatorija za ljudska prava (SOHR), ruske krstaške snage su za 44 mjeseca njihovog terorizma u Siriji usmrtili 1970 djece i 1225 žena.

U izvještaju SOHR-a se navodi da je ubijeno i 4907 muškaraca i mladića, 5244 članova ISIL-a i 5051 borac pobunjeničkih frakcija, uključujući džihadske snage.

Pod izgovorom borbe protiv terorizma ruski zločinci su uništili više stotina džamija, škola, bolnica i pekara.

Mimo toga Rusi su uspjeli ubjediti jedan dio naivne opozicije da se uključi u pregovore, za koje su Rusi davali garancije da bi potom vrlo brzo iznevjeravali postignute sporazume.

Ovi pregovori i ruske “garancije” su bili direktan sebeb pada Istočne gute i oblasti Kalamuna.

Ruski teroristi imaju bogato iskustvo u borbi protiv islama i muslimana, koja datira od prije 200 godina, od pokoravanja Kavkaza i borbe njegovih stanovnika protiv ruske okupacije.

(SOHR / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Sirija: Dževlani u Džebelu-Zaviji otkrio svoju prošlost i osobni identitet

0
Ebu Muhammed el-Dževlani, osnivač Džebhetun-Nusre a potom Tahriru-Šama te dugogodišnji vojni zapovjednik sirijske pobune, otkrio je svoju prošlost i osobni identitet na sastanku s plemenskim vođama i stanovnicima Džebelu-Zavije.

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Teravih namaz – 8, 20 ili 39 rekata

0
Pojedine osobe kažu da klanjaju na određeni način teraviju jer je to sunnet Poslanika sallallahu alejhi ve sellem ali da li je to samo stvar u imitiranju broja rekata koji je on klanjao ili je to zbilja po Sunnetu pogledajte u 28. nastavku serijala Ramazan promjena.

Islamske teme