Ruske snage su za 44 mjeseci krstaštkog terorizma usmrtili preko 3200 djece i žena

Objavljeno / ažurirano:

Prema izvještajima Sirijskog obzervatorija za ljudska prava (SOHR), ruske krstaške snage su za 44 mjeseca njihovog terorizma u Siriji usmrtili 1970 djece i 1225 žena.

U izvještaju SOHR-a se navodi da je ubijeno i 4907 muškaraca i mladića, 5244 članova ISIL-a i 5051 borac pobunjeničkih frakcija, uključujući džihadske snage.

Pod izgovorom borbe protiv terorizma ruski zločinci su uništili više stotina džamija, škola, bolnica i pekara.

Mimo toga Rusi su uspjeli ubjediti jedan dio naivne opozicije da se uključi u pregovore, za koje su Rusi davali garancije da bi potom vrlo brzo iznevjeravali postignute sporazume.

Ovi pregovori i ruske “garancije” su bili direktan sebeb pada Istočne gute i oblasti Kalamuna.

Ruski teroristi imaju bogato iskustvo u borbi protiv islama i muslimana, koja datira od prije 200 godina, od pokoravanja Kavkaza i borbe njegovih stanovnika protiv ruske okupacije.

(SOHR / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Kako da znamo da je određena nedaća iskušenje ili kazna?

0
Pitanje: Kada osoba bude iskušana bolešću ili nekom drugom nedaćom, bilo duševnom ili materijalnom, kako će znati da je ta nedaća iskušenje ili kazna...

Preporučeni sadržaj

Propisi sehvi sedžde – sedžde zaborava

0
Sehvi sedžda ima nekoliko propisa koji su bitni a koje mnogi ljudi ne poznaju. https://www.youtube.com/watch?v=1-IWqPN2z1I https://www.youtube.com/watch?v=KXR2iwF4Tvk https://www.youtube.com/watch?v=72fVaTcXffE  

Islamske teme