Ruske snage su za 44 mjeseci krstaštkog terorizma usmrtili preko 3200 djece i žena

Objavljeno / ažurirano:

Prema izvještajima Sirijskog obzervatorija za ljudska prava (SOHR), ruske krstaške snage su za 44 mjeseca njihovog terorizma u Siriji usmrtili 1970 djece i 1225 žena.

U izvještaju SOHR-a se navodi da je ubijeno i 4907 muškaraca i mladića, 5244 članova ISIL-a i 5051 borac pobunjeničkih frakcija, uključujući džihadske snage.

Pod izgovorom borbe protiv terorizma ruski zločinci su uništili više stotina džamija, škola, bolnica i pekara.

Mimo toga Rusi su uspjeli ubjediti jedan dio naivne opozicije da se uključi u pregovore, za koje su Rusi davali garancije da bi potom vrlo brzo iznevjeravali postignute sporazume.

Ovi pregovori i ruske “garancije” su bili direktan sebeb pada Istočne gute i oblasti Kalamuna.

Ruski teroristi imaju bogato iskustvo u borbi protiv islama i muslimana, koja datira od prije 200 godina, od pokoravanja Kavkaza i borbe njegovih stanovnika protiv ruske okupacije.

(SOHR / Put vjernika)

Novo na sajtu

sehadet islam

Primjer hrabrosti imama El-Evzaija pred nepravednim vladarom

فَاللَّهُ خَيْرٌ حَافِظًا ۖ وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمِينَ "Allah je najbolji čuvar i On je od milostivih najmilostiviji!" (Yusuf, 64) Kada je Abdullah ibn Ali al-Abbasi ušao...
blago se usamljenicima

Blago se usamljenicima

Preporučeni sadržaj

Facebook špijuniranje

Facebook priznao da je slušao audioporuke korisnika

Facebook je priznao da koristi vanjske tvrtke kako bi slušao audioporuke koje razmjenjuju korisnici u svrhu unapređenja sustava za prepoznavanje glasa. Prema izvješću Bloomberga, Facebook je platio tvrtkama...
muslimanke

Najbolje žene u islamu

Mrtvo srce

Mrtvo srce

Islamske teme