Categories:

SAD gradi nove baze u naftom bogatoj regiji Sirije

U jeku pauzirane turske operacije 'Izvor mira', američka vojska je u petak ponovo počela patrolirati oko naftnih izvora na sjeveru Sirije.

Objavljeno / ažurirano:

Sjedinjene Američke Države (SAD) započele su graditi dvije nove vojne baze u naftom bogatoj sirijskoj provinciji Deir ez-Zor.

Agencija Anadolija, pozivajući se na neimenovani lokalni izvor, objavila je da se nove baze grade u blizini regije al-Sur.

Snimci koje su snimili reporteri Anadolije pokazuju veliki broj građevinske opreme na terenu, neimenovani izvori su saopćili da je SAD u tu regiju poslao dodatnih između 250 i 300 vojnika te vojna vozila, artiljeriju i municiju.

Patrole oko naftnih izvora

U jeku pauzirane turske operacije “Izvor mira“, američka vojska je u petak ponovo počela patrolirati oko naftnih izvora na sjeveru Sirije, navodi turska agencija.

Turske snage su 9. oktobra na sjeveroistoku Sirije pokrenule operaciju “Izvor mira“. Cilj operacije je eliminacija organizacije YPG/PKK na istočnoj obali Eufrata. Turska vlasti navode da vojnom operacijom u tom dijelu žele uspostaviti sigurnu zonu za povratak sirijskih izbjeglica u tu regiju.

Turska je 22. oktobra postigla dogovor sa Rusijom te pauzirala operaciju kako bi se pripadnici YPG/PKK-a povukli iz pograničnog pojasa Sirije.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme