SEID RAMADAN EL-BUTI – MUFTIJA ASADOVE PORODICE

Popularno na sajtu


Seid Ramadan El-Buti je ime čovjeka koji je zadao mnoge jade učenjacima Šama a posebno šejhu Abdulkadiru El-Arnautu, rahimehullah. Šejh El-Arnaut je bio jedan od najpoznatijih i najplodnijih muhadisa u zadnjih sedamdeset godina. Isticao se vrlinama starih učenjaka koji nisu prezali govoriti istinu pred nepravednim vladarem ma koliko ga to koštalo. Bio je redovna meta El-Butijevih smisalica te je zbog toga bio krajnje ogorčen na njega a posebno kada bi ga sirijska obavještajna služba privodila na informativne razgovore gdje je bio maltretiran i ponižavan. Redovno je držao predavanja u velikoj džamiji Emevije u centru Damaska. Ova je džamija bila i ostala stjecište velikih naučnih događaja kroz historiju islama u tom podneblju.

Danas je hatib te velike džamije niko drugi do Seid Ramadan El-Buti. Osvjedočeni branitelj tidžanijske sufijske sekte o kojem sigurno znamo da je u proteklih 80 godina radila u korist kršćanskih okupacionih snaga u Šamu i arapskom magribu.  Evo jedan primjer produhovljenosti tidžaniskih duhovnih lidera:

„Mustafa Kamil spominje u knjizi „Istočni Problem” čudnu priču: „Poznato je da je prilikom francuske kolonizacije Kajrevana u Tunisu neki Francuz primio islam i nazvao se Ahmed El-Hadi i stekao najvišu šerijatsku naobrazbu. Kasnije je postavljen za imama jedne velike džamije u Kajrevanu. Kada se francuska vojska približila i kada se narod stao pripremati za odbranu, dođoše mu neki moleći ga da traži savjet u turbetu od nekog šejha u kojeg su vjerovali i koga su otprije poštovali. Pa je „gospodin” Ahmed ušao u turbe, a zatim izašao i rekao im da će doživjeti nesreću i reće im da im šejh savjetuje da se predaju. Tako se svi predaše i Francuzi osvojiše Kajrevan bez ispaljenog metka!”

Ovo nije čudno u odnosu na ono što je rekao Et-Tidžani: „I nevjernici i zločinci i veliki griješnici obavljaju Allahovu zapovijed i ne izlaze iz okvira te zapovijedi.”

Iz tog razloga nije čudno što je Francuz Filip Kundasi rekao: „Naši vladari i vojska u Sjevernoj Africi su bili prisiljeni da aktiviraju puteve pozivanja u islamske sekte jer je ono bolje za održavanje vlasti ideologijom i ustrojstvom od idolopokloničkih sekti.” [1]

Seid Ramadan El-Buti je starac u poznim godinama, istrošenih kostiju, duboko naboranog lica koje je išarano borama novotarije i nemilosti prema svemu što se kosi sa njegovim prosufijskim tidžaniskim vjerovanjem. El-Buti je čovjek koji je ostavio duboke tragove u modernoj historiji Sirije jer je svojim djelovanjem svakodnevno bičevao i šamarao znanje islama gazeći po ličnosti i djelu iskrenih učenjaka sunneta. On je neprikosnoveni branioc  tagutsko-alevijske ideologije ali nikada nije javno stao u odbranu alevijske vjere već je to činio podmuklo stvarajući hvalospjeve u korist njegovog predsjednika Hafiza Asada i njegovog prijestolo-nasljednika Bešara Asada.

Tragedija je u tome što je određeni broj studenata sa bosanskog, a možda i albanskog govornog područja bio pod direktnim uticajem ovog stihoklepca koji je govorom vještog maga i iskusnog čarobnjaka odveć fascinirao mozgove tih invalidiziranih teologa koji su na naše prostore prenosili „mudrost” i „znanje” tog ideološki otrcanog gubitnika.

On je i danas na važnom položaju u Siriji. Nijemo posmatra likvidacije i genocid Asadovih trupa nad muslimanskim življem u ovoj muslimanskoj zemlji. El-Buti je Drakulin sluga Vladimir. Kada god Drakula crkne, kada god mu glogovim kolcem probiju srce, eto Vladimira da ga krvlju nevinih žrtava oživi i povrati na scenu krvoprolića i kolektivnih masakra! Vladimir će uvijek blagonaklono gledati na postupke njegovog gospodara Drakule jer ga to ispunjava mračnim životom i užasnim osjećajem dominacije jer ako on nije bio u stanju isisati krv „prokletim naivcima”, onda će to umjesto njega učiniti njegov upravitelj Drakula.

Samo, postavlja se jedno pitanje: Drakula ubija ljude da bi preživio, ali zašto to čini Vladimir!? Zašto to čini El-Buti!? Asad želi zadržati političko-ekonomsko-ideološku vlast u Siriji, ali šta to želi El-Buti u njegovim osamdesetim godinama kada se iz njega već osjeća miris kaburske vlage!? Zašto i dalje nastavlja sa nijemim govorom mržnje prema muslimanima a on nosi odoru učenjaka i važi za eminentnog poznavaoca islamskih nauka!?

Odgovor je jednostavan! Zabluda i mržnja prema Allahovom Zakonu manifestovana kroz najokoreliji oblik sufijskog murdžizma u kojem se Allahovi robovi proglašavaju ekstremistima i neznalicama a neprijatelji islama su blagoprijatno označeni kao nosioci emaneta i mudrosti upravljanja ummetom što i jeste „njihovo Bogom dato pravo”!!!

El-Buti nijemo posmatra kolektivne likvidacije muslimana od strane alevijskih zvijeri u Siriji. Njihovo iživljavanje nad muslimanima ove zemlje je samo dio duhovnog scenarija kojem se Seid Ramadan El-Buti i njegovi religiozni istomišljenici ne suprotstavljaju.

Da bi shvatili o čemu vam ovdje govorimo, da bi razumijeli zašto je Putin u Čečeniji postavio marionetsku sufijsku sektu  da vlada tom zemljom, da biste razumijeli zašto je kršćanska vlada Etiopije sufijsko učenje habešija proglasila oficijanim pravcem muslimanske zajednice te zemlje, mi ćemo vam ovdje prenijeti govor koji je Seid Ramadan Buti održao na dženazi taguta Hafiza Asada koji je bio poznat ne samo po alevijskoj religiji već i po njegovoj komunističko-nacionalističkoj orijentaciji panarabizma podržanog od strane kršćanske Rusije i ateističke Kine.

Evo šta je ovaj sultanski učenjak rekao na grobu njegovog predsjednika Hafiza Asada, koji je u sunitskoj pobuni protiv njegovog režima 1982. godine u gradu Hama pobio 40 000 muslimana[2]:

„U ovim trenucima želim da govorim o uzrocima ili samo o nekim skrivenim postupcima koje je cio svijet možda prepoznao u ličnosti našeg preminulog vođe a to su svakako bili herojski postupci osvjedočenog genijalca koji je bio ustrajan, strpljiv i vrijedan primjer snošljivosti i tolerancije.

Jednom riječju ja ću reći: nutrina našeg vođe je bila bolja od njegove vanjštine iako je njegova vanjština zračila ljubavlju i kolosalnim poštovanjem prema njegovim suradnicima i njegovim bližnjima. Svakako, to je i bio razlog što su ga neistomišljenici i neprijatelji uvažavali i poštovali.

Onda je normalno što je on uz svoju ljudsku snagu posjedovao i dodatnu energiju koja mu je pomagala da njegova nutrina bude bolja od njegove vanjštine. Dakle, skoro svi njegovi postupci su bili inspirisani Allahom koji zna da je stvaranje mudžize ili nadnaravnog čuda Njegova tajna i da je on(Asad) bio mnogo obazriv prema Allahu i to je jedan od glavnih uzroka koji su rezultirali jedinstvenim i rijetkim osobinama našeg preminulog vođe po kojem ga je svijet poznavao, Allah mu se smilovao!

Mi smo posvjedočili njegovoj odvažnoj odlučnosti i vidjeli smo njegove stavove koji su bili rezultat Božije pomoći, naprotiv, to je bila istinska božanska inspiracija i nije čudo što su obični mozgovi postavljali a i još uvijek postavljaju pitanje: kakva to moć upravlja tim čovjekom koji je zauzimao tako fenomenalne stavove!?

Vi svi znate kakvim je pritiscima bio izložen i logično je bilo da se on preda i uradi ono što su od njega tražili njegovi neprijatelji, međutim, to bi bilo tako da je on bio prepušten njegovim ograničenim ljudskim mogućnostima, ali, njemu je dolazila dodatna moć koja mu se spustala od Allaha i pomagala je njegovim ljudskim sposobnostima! Njemu je pomogla i iskrena prisega koju mu je ovaj narod dao a ta prisega znači samo odano i čisto prijateljstvo i lojalnost koji su bili propraćeni ljubavlju i tolerancijom.

To je prisega koju skuhane i fabrikovane demokratije ne mogu nikada dostići. Gospodine Doktore, Bešare Asade, danas je stvar Božijim određenjem prepuštena u tvoje ruke i ništa to ne može poremetiti. Prisega je sada tvoja i to je stvarnost koju svi mi znamo. Narod je radostan zbog toga jer ćeš ti iskorijeniti korupciju na zadovoljstvo svakog građana.

Ipak, ja neću pretjerati ako kažem da je ovaj događaj pogodio i rastužio moje srce, a ti  si Bešare vjernik poput mene i znamo da smo nas dvojica naučili kako da mnogo vjerujemo i to je ono što smo naslijedili od gospodina predsjednika, vašeg preminulog oca.”

Pročitajte u nastavku kako se ovaj zabludjeli starac obraća tagutskoj vojsci Asadove porodice, onoj istoj vojsci koja svakodnevno ubija muslimane u Siriji.

„Poštovani oficiri generalštaba! Ovaj je narod od njihovog vođe vidio nepresušni izvor dobra. Ovaj je narod od svog dobročinitelja vidio veliko dobro i naučio je od njega veliku mudrost. Ovaj je dobročinitelj mnogo žrtvovao za ispunjavanje prava ovog naroda. Ovaj se narod pojio čašom za čašom od mudrosti i znanja svojeg dobročinitelja i nikada više neće osjetiti ukus dobrote poput ovog ukusa. Ovaj narod neće nikada krenuti, ni lijevo, ni desno, kako bi se udaljio od ovog izvora dobra. Narod će ostati sa ovim izvorom nepresušne vode.

Naš preminuli predsjednik je bio genijalac, Allah mu se smilovao. Ja to javno govorim. On je bio rijetko viđen mudrac na ovom svijetu. On je pomoć i inspiraciju tražio putem njegovog skrušenog obraćanja Uzvišenom Allahu. Ti si danas njegov naslijednik, Bešare! Ja znam da je na tebi veliki teret ali također sam siguran a i članovi generalštaba da će te Allah sigurno pomoći…”

Vama ostavljamo da presudite o kakvom je čovjeku riječ. Ovom prilikom prenosimo snimak šejha Muhammeda Ali Sabunija, poznatog sirijskog mufesira,koji Ramadana el-Butija naziva munafikom, lažljivcem i lažnim učenjakom.

Priredio: Muslih Emin

Tagovi: {tortags,3753,1}

Fusnote:


[1] http://rukajja.blogger.ba/arhiva/2008/07/30

[2] http://en.wikipedia.org/wiki/Hama_massacre

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz