Šejh El-Arifi: O naša braćo u Egiptu, vaša krv je naša krv!

Popularno na sajtu

Dr. Muhammed El-Arifi je kritizirao i osudio zločine koje je egipatska vlada počinila jučer na trgu Rabiatul-adevijje i En-Nehda, nazivajući ih „metodama oholnika”.

Na svom profilu na Twiteru je napisao sljedeći komentar:

„Upotreba sile u ophođenju s narodom je od metoda oholnika. O naša braćo u Egiptu, vaša krv je naša krv! Nije zadovoljan vašim ubijanjem i vašim spaljivanjem osim neprijatelj islama i muslimana, neprijatelj ljudskosti. Allahu moj, primi šehide, i učvrsti srca njihovih porodica!”

U obračunu sa mirnim demonstrantima, teroristička sekularna vojska Egipta, koju podržavaju koptski kršćani i sekularisti, počinila je masakr u kojem je prema nekim izvorima ubijeno najmanje 5 000 ljudi.

Kanal Ahrar 25 je naveo da je broj poginulih samo na trgu Rabia al-Adawiya porastao na 4.300, nakon što su vojska i policija osvojili trg i počeli sa ubijanjem ranjenika koji su bili na trgu. Kanal prenosi od uprave u poljskoj bolnici da su oni dokumentirali poginule i ranjene, te da će to prikazati svijetu.

Egipatska vojska kojom već decenijama vladaju zloglasni sekularni generali godišnje prima pomoć od Amerike u iznosu od 1 550 miliona američkih dolara (prema nekim izvorima dvije milijarde) i smatra se jednim od najodanijih američkih podanika na Bliskom istoku.

(Islammemo / Put vjernika)

Prethodni članak
Naredni članak

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz