Šejh Muhajsini poziva Sirijce na korišćenje turske lire

Objavljeno / ažurirano:

Šejh Abdullah Muhajsini objašnjava na koji način Asad vodi finansijski rat.

S obzirom da se suočava sa finansijskim kolapsom, režim štampa bezvrijedne novčanice sirijske funte, bez ikakvih rezervi u centralnoj banci, a nakon toga kupuje skuplje valute, kao što je američki dolar, u oslobođenim teritorijama – ostavljajući im beskorisne hartije. Na taj način se bogate iz ničega, uzimajući novac iz slobodnih teritorija.

U nastavku, šejh Muhajsini pojašnjava da je, na osnovu analiziranja, najpogodnije preći na tursku valutu – kako sa ekonomskog aspekta, tako i sa islamskog, jer će se ovim aktom režim oslabiti ekonomski. Sa druge strane, to će stabilizovati ekonomiju na oslobođenim teritorijama.

On poziva šure svih grupa da daju izjave u kojima najavljuju zamjenu valute. Ovo bi poboljšalo situaciju siromašnog naroda – a narod to i želi.

Čak iako se za početak samo jedna od uticajnijih grupa složi, to bi bila motivacija za ostale.

Al-Maqalaat

NOVO NA SAJTU

Idlib gori, šiitski režim zauzeo novu teritoriju, Erdogan duboko potresen gubitkom...

0
U ofanzivi rusko-šijitskog satanističkog saveza zadnjih dana je palo 17 mjesta u Idlibu, uključujući i strateški važan grad Maretun-Numan, koji leži na autoputu koji...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Preporučeni sadržaj

Izrael treći put potopio poljoprivredne površine u Gazi

0
Ministarstvo poljoprivrede Palestine saopćilo je kako je Izrael treći put u dvije sedmice pod vodom ostavio poljoprivredne površine na istoku Pojasa Gaze, javlja agencija...

Islamske teme