SIRIJA: Džebhetun Nusra u suradnji sa ostalim džihadskim jedinicama zauzela strateško selo Kabir, na sjeveru provincije Latakija

Objavljeno / ažurirano:

Mnogi Sirijski aktivisti, pozivajući se na izvore sa terena javljaju da je Džebhetun Nusra u suradnji sa ostalim džihadskim jedinicama stacioniranim u tom području, prije svega sa Ahraru Šamom, uspjela danas u potpunosti osloboditi i posljednju jugo-zapadu oblast strateškog sela Kabir, na sjeveru provincije Latakija, pet kilometara od Turske granice.

Naime, za kontrolu nad ovim strateškim selom su se mjesecima vodile borbe što je u konačnici rezultiralo potpunim slomom Assadovih režimskih snaga koje su se usljed velikih gubitaka povukle prema zapadnom gradiću Kasal al Ma'af.

Strateško selo Kabir je bilo posljednja režimska linija odbrane od združenih džihadskih skupina te ga je bilo teško zauzeti zbog njegovog položaja koje se nalazi u planinskim podnožjima.

Džihadske skupine nakon zauzimanja ovog strateškog sela, pokreću nove napade na režimske vojne baze i uporišta na zapadu s ciljem ponovnog probijanja na obalu Sredozemnog mora.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme