SIRIJA: Džebhetun Nusra u suradnji sa ostalim džihadskim jedinicama zauzela strateško selo Kabir, na sjeveru provincije Latakija

Objavljeno (zadnji put uređeno):

Mnogi Sirijski aktivisti, pozivajući se na izvore sa terena javljaju da je Džebhetun Nusra u suradnji sa ostalim džihadskim jedinicama stacioniranim u tom području, prije svega sa Ahraru Šamom, uspjela danas u potpunosti osloboditi i posljednju jugo-zapadu oblast strateškog sela Kabir, na sjeveru provincije Latakija, pet kilometara od Turske granice.

Naime, za kontrolu nad ovim strateškim selom su se mjesecima vodile borbe što je u konačnici rezultiralo potpunim slomom Assadovih režimskih snaga koje su se usljed velikih gubitaka povukle prema zapadnom gradiću Kasal al Ma'af.

Strateško selo Kabir je bilo posljednja režimska linija odbrane od združenih džihadskih skupina te ga je bilo teško zauzeti zbog njegovog položaja koje se nalazi u planinskim podnožjima.

Džihadske skupine nakon zauzimanja ovog strateškog sela, pokreću nove napade na režimske vojne baze i uporišta na zapadu s ciljem ponovnog probijanja na obalu Sredozemnog mora.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

islam pv art wall

Znakovi lijepog završetka na ovome svijetu

Izgovaranje kelimei šehadeta prije samog preseljenja Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao: „Kome zadnje riječi budu la ilahe illalah, ući će u Džennet.“ Smrt...

PREPORUČUJEMO