Sirija: Džejšul Feth najavljuje drugu fazu ofanzive na preostale režimske enklave u provinciji Idlib

Objavljeno / ažurirano:

Džihadska koalicija Džejšul Feth koja se smatra najjačom sirijskom džihadskom koalicijom, najavila je da uskoro pokreće drugu fazu ofanzive (kopneni napad) na preostale režimske enklave u provinciji Idlib, grad Fu'ah i naselje Kafraya.

Prva faza ofanzive je u konačnici završena i ona je trajala nekoliko dana te je podrazumjevala masovno granatiranje režimskih i Hezbollahovih uporišta u ovim enklavama kako bi se njihovi vojni kapaciteti doveli na minimum.

Aktivisti koji prate stanje na terenu, procjenjuju da se u ovim enklavama nalazi čak 6.000 režimskih i Hezbollahovih dobro opremljenih boraca a razlog zbog kojeg je ta brojka toliko porasla, jeste taj što je Hezbollah mobilizirao lokalno šiitsko stanovništvo.

U proglasu Džejšul Fetha povodom pokretanja druge faze ofanzive, navodi se da je ovo odgovor na režimsko bombardovanje muslimana (civila) u gradu Zabadani na kojeg je Hezbollah prije nekoliko sedmica pokrenuo žestoku ofanzivu s ciljem da zauzme i ovu regiju Kalamuna.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Da li će biti nagrađena osoba koja neprekidno čita Kur'an ali...

0
Pitanje: Da li dobija nagradu osoba koja neprekidno čita Kur'an ali ne razumije šta čita? Odgovor: Časni Kur'an je blagoslovljen jer Uzvišeni Allah kaže: “Knjiga koju ti...
Dova za srecu u ljubavi

Dova za sreću u ljubavi

Preporučeni sadržaj

Mijenjanje Allahovog zakona | Šejh muhaddis Sulejman el-‘Ulvan

0
Šejh muhaddis Sulejman el-Alvan (Ulvan) o propisu mijenjanja Allahovog šerijata i propisivanju zakona mimo njega. Izvor: Istikamet
Iskusenje-ilustracija

Pet vrsta iskušenja

Islamske teme