Sirija: Zrakoplovi američko-arapske koalicije ubili 25 mudžahida Džebhetun-nusre

Objavljeno / ažurirano:

Snage američko-arapske koalicije pokrenule su masovne zračne udare na položaje Džebhetun-nusre nakon što je Džebhetun-nusra napala glavni stožer i bazu prodemokratskih frakcija u gradu Azazu, na sjeveru provincije Halep (više o tome pročitajte ovdje)

Borce koje je Džebhetun-nusra napala bili su obučavani u američkim vojnim kampovima u Turskoj i oni su glavni nosioci američkih interesa (demokratije) u regionu.

Analitičari tvrde da je napad Džebhetun-nusre na ove prodemokratske frakcije, napad i na samu Ameriku te da će Amerika pružiti zračnu potporu svojim saveznicima (marionetama).

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) iz pouzdanih izvora saznaje da je u proteklih 48 sati u zračnim udarima ubijeno preko 25 mudžahida Džebhetun-nusre ali da ona uprkos tome ne smanjuje žestinu napada na demokratske frakcije u Azazu te da im je nanijela žestok udarac.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli historijski dogovor, Trump posredovao

0
Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) postigli su historijski dogovor koji bi trebao dovesti do potpune normalizacije diplomatskih odnosa ove dvije zemlje.

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid: Moguće je da su tvoju odjeću napravili robovi muslimani...

0
Među genocidnim mjerama koje Kinezi sprovode nad muslimanima u okupiranom Istočnom Turkistanu je i izrabljivanje miliona muslimana i njihovo prisiljavanje na rad u fabrikama, bez ikakve nadoknade. Afirmacija modernog ropstva dostigla je svoj vrhunac u Kini.

Islamske teme