Sirija: Zrakoplovi američko-arapske koalicije ubili 25 mudžahida Džebhetun-nusre

Objavljeno / ažurirano:

Snage američko-arapske koalicije pokrenule su masovne zračne udare na položaje Džebhetun-nusre nakon što je Džebhetun-nusra napala glavni stožer i bazu prodemokratskih frakcija u gradu Azazu, na sjeveru provincije Halep (više o tome pročitajte ovdje)

Borce koje je Džebhetun-nusra napala bili su obučavani u američkim vojnim kampovima u Turskoj i oni su glavni nosioci američkih interesa (demokratije) u regionu.

Analitičari tvrde da je napad Džebhetun-nusre na ove prodemokratske frakcije, napad i na samu Ameriku te da će Amerika pružiti zračnu potporu svojim saveznicima (marionetama).

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) iz pouzdanih izvora saznaje da je u proteklih 48 sati u zračnim udarima ubijeno preko 25 mudžahida Džebhetun-nusre ali da ona uprkos tome ne smanjuje žestinu napada na demokratske frakcije u Azazu te da im je nanijela žestok udarac.

(Put Vjernika)

Novo na sajtu

islam coast sun

Komentar hadisa o dobru i zlu od šejha Saliha Fewzana

Hvala i zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost za grijehe tražimo. Allahu se utječemo od zla naših duša i od...

Preporučeni sadržaj

islamske teme

Onaj ko čini dobra djela neće nikad biti ponižen od Allaha

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Činilac dobra je zaštićen od zlog uništenja.” (Al-Silsilah al-Sahihah) Kada su smutnje tek nastupile, Talk...

Islamske teme