Sirija: Zrakoplovi američko-arapske koalicije ubili 25 mudžahida Džebhetun-nusre

Objavljeno / ažurirano:

Snage američko-arapske koalicije pokrenule su masovne zračne udare na položaje Džebhetun-nusre nakon što je Džebhetun-nusra napala glavni stožer i bazu prodemokratskih frakcija u gradu Azazu, na sjeveru provincije Halep (više o tome pročitajte ovdje)

Borce koje je Džebhetun-nusra napala bili su obučavani u američkim vojnim kampovima u Turskoj i oni su glavni nosioci američkih interesa (demokratije) u regionu.

Analitičari tvrde da je napad Džebhetun-nusre na ove prodemokratske frakcije, napad i na samu Ameriku te da će Amerika pružiti zračnu potporu svojim saveznicima (marionetama).

Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) iz pouzdanih izvora saznaje da je u proteklih 48 sati u zračnim udarima ubijeno preko 25 mudžahida Džebhetun-nusre ali da ona uprkos tome ne smanjuje žestinu napada na demokratske frakcije u Azazu te da im je nanijela žestok udarac.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Da li će biti nagrađena osoba koja neprekidno čita Kur'an ali...

0
Pitanje: Da li dobija nagradu osoba koja neprekidno čita Kur'an ali ne razumije šta čita? Odgovor: Časni Kur'an je blagoslovljen jer Uzvišeni Allah kaže: “Knjiga koju ti...
Dova za srecu u ljubavi

Dova za sreću u ljubavi

Preporučeni sadržaj

Mijenjanje Allahovog zakona | Šejh muhaddis Sulejman el-‘Ulvan

0
Šejh muhaddis Sulejman el-Alvan (Ulvan) o propisu mijenjanja Allahovog šerijata i propisivanju zakona mimo njega. Izvor: Istikamet
Iskusenje-ilustracija

Pet vrsta iskušenja

Islamske teme