Sirija: IDIŠ i Vojska islama objavili video snimke međusobnih smaknuća

Popularno na sajtu

Skupina “Islamska država” (IDIŠ, ID, ISIS, ISIL) objavila je prije sedmicu dana video snimak klanja 12 zarobljenih boraca “Vojske islama” (Džejšul-islam).

Na snimku je su prikazani IDIŠ-ovi borci sa crnim maskama na glavam koji vode zarobljenike obučene u narandžastim odijelima i prethodno obrijane. Potom nastupa scena klanja, gdje svaki od 12 pripadnika IDIŠ-a kolje svoju žrtvu.

Ovaj video nije zavrijedio veliku pažnju medijia, budući da je samo još jedan u nizu sličnih video uradaka skupine IDIŠ. Video je dostupan na web lokaciji: http://videopress.com/embed/77IXL3ij.

Napomena: Video se ne preporučuje za gledanje jer sadrži eksplicitne scene klanja.

Nekoliko screenshotova iz pomenutog videa možete pogledati ispod.

 

OSVETA VOJSKE ISLAMA

Kao osveta zbog IDIŠ-ove egzekucije njenih boraca, pobunjenička skupina “Džejšul-islam” (Vojska islama) objavila je u srijedu video dokumentarac koji prikazuje prizore pogubljenja 18 boraca skupine “Islamska država” (IDIŠ, ID, ISIL).

Prema aktivistima, pogubljeni IDIŠ-ovi borci su iz Kuvajta, “Saudijske Arabije” i iz drugih zemalja.

Video prikazuje 18 IDIŠ-ovih boraca u crnim maskama i uniformama karakterističnim za pripadnike ove skupine, sa nogama i rukama okovanim u lancima i željeznom halkom oko vrata. Borci su dovedeni u klečeći položaj, skinute su im maske a potom su upucani iz vatrenog oružja od strane pripadnika Vojske islama, koji su simbolično nosili narandžasta odjela.

Video u izdanju Vojske islama naslovljen “Odmazda zulumćarima” dostupan je na web lokaciji: http://videopress.com/embed/3iILdD8U

Napomena: Video se ne preporučuje za gledanje jer sadrži eksplicitne scene ubijanja.

Prema aktivistima, smisao ovog video dokumentarca je da ponizi IDIŠ koji je zarobljene pripadnike Vojske islama prije pogubljenja obukao u narandžasta odijela i da pošalje poruku o odmazdi.

Nekoliko screenshotova iz osvetničkog videa Vojske islama možete pogledati ispod.

Video snimci su naišli na različiti prijem među muslimanima, budući da su neki odobravali postupke IDIŠ-a, drugi odobravali odmazdu Vojske islama, dok je veliki broj muslimana negodovao. Međutim, nevjernici i njihovi mediji su jedinstveni u cinizmu i podsmjehu spram ovog videa, te su iskoristili priliku da još jednom pokažu kako su muslimani nazadni i kako “džihadisti ubijaju jedni druge”.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz