Sirija: IDIŠ i Vojska islama objavili video snimke međusobnih smaknuća

Objavljeno / ažurirano:

Skupina “Islamska država” (IDIŠ, ID, ISIS, ISIL) objavila je prije sedmicu dana video snimak klanja 12 zarobljenih boraca “Vojske islama” (Džejšul-islam).

Na snimku je su prikazani IDIŠ-ovi borci sa crnim maskama na glavam koji vode zarobljenike obučene u narandžastim odijelima i prethodno obrijane. Potom nastupa scena klanja, gdje svaki od 12 pripadnika IDIŠ-a kolje svoju žrtvu.

Ovaj video nije zavrijedio veliku pažnju medijia, budući da je samo još jedan u nizu sličnih video uradaka skupine IDIŠ. Video je dostupan na web lokaciji: http://videopress.com/embed/77IXL3ij.

Napomena: Video se ne preporučuje za gledanje jer sadrži eksplicitne scene klanja.

Nekoliko screenshotova iz pomenutog videa možete pogledati ispod.

 

OSVETA VOJSKE ISLAMA

Kao osveta zbog IDIŠ-ove egzekucije njenih boraca, pobunjenička skupina “Džejšul-islam” (Vojska islama) objavila je u srijedu video dokumentarac koji prikazuje prizore pogubljenja 18 boraca skupine “Islamska država” (IDIŠ, ID, ISIL).

Prema aktivistima, pogubljeni IDIŠ-ovi borci su iz Kuvajta, “Saudijske Arabije” i iz drugih zemalja.

Video prikazuje 18 IDIŠ-ovih boraca u crnim maskama i uniformama karakterističnim za pripadnike ove skupine, sa nogama i rukama okovanim u lancima i željeznom halkom oko vrata. Borci su dovedeni u klečeći položaj, skinute su im maske a potom su upucani iz vatrenog oružja od strane pripadnika Vojske islama, koji su simbolično nosili narandžasta odjela.

Video u izdanju Vojske islama naslovljen “Odmazda zulumćarima” dostupan je na web lokaciji: http://videopress.com/embed/3iILdD8U

Napomena: Video se ne preporučuje za gledanje jer sadrži eksplicitne scene ubijanja.

Prema aktivistima, smisao ovog video dokumentarca je da ponizi IDIŠ koji je zarobljene pripadnike Vojske islama prije pogubljenja obukao u narandžasta odijela i da pošalje poruku o odmazdi.

Nekoliko screenshotova iz osvetničkog videa Vojske islama možete pogledati ispod.

Video snimci su naišli na različiti prijem među muslimanima, budući da su neki odobravali postupke IDIŠ-a, drugi odobravali odmazdu Vojske islama, dok je veliki broj muslimana negodovao. Međutim, nevjernici i njihovi mediji su jedinstveni u cinizmu i podsmjehu spram ovog videa, te su iskoristili priliku da još jednom pokažu kako su muslimani nazadni i kako “džihadisti ubijaju jedni druge”.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Kultura kletve i proklinjanja ashaba i majki vjernika kod šiija

0
Pustimo da sami šijitski autoriteti govore o svom ubjeđenju, ali bez tukje - pretvaranja! Pogledajte pogana ubjeđenja šiizma - idolopokloničke sekte koja se krije iza islama. Šije lažu i potom proklinju najveće svetinje islama.

Preporučeni sadržaj

Dokaz da šije ne vjeruju u Kur'an: Mula Hajderi o šiijskom...

0
Kada je u pitanju šijitska sekta, mnogi muslimani su obmanuti i nisu svjesni nevjerstva ove sekte. Ovome doprinosi blagonakloni stav Islamske zajednice prema šiizmu, kao i medijska propaganda koju vrše šijitske misinarske službe na našim prostorima, ali i na nivou čitavog ummeta.

Islamske teme