Sirija: Nastavljeni rusko-šijitski napadi, novi zločini i novi val izbjeglica

Objavljeno / ažurirano:

Prema izvještajima sirijskih aktivista i medija, satanistički savez ruskih krstaša i šijitskih mušrika nastavio je sa bombardovanjem civilnih meta u provinciji Idlib.

Da stvari budu gore, socijalne mreže su počele da blokiraju postavljanje video snimaka i fotografija ruskih i šijitskih zločina, tako da je aktivistima dodatno otežano prenošenje činjeničnog stanja na terenu.

Na fotografijama ispod su prikazane posljedice rusko-šijitskog bombardovanja civilnih meta u gradu Maretun-Numanu u Idlibu. U ovom napadu je ubijeno 16 civila.

Ruskim i šijitskim (režimskim) napadima suprotstavljaju se oslobodilačke grupe, među kojima je dominantan Hejjetu Tahriruš-Šam (HTŠ).

Aktivisti su danas objavili video snimak HTŠ-ove šehidske operacije na pozicije šijitskih snaga u mjestu El-Temaneh na jugoistoku Idliba. Eksplozija je pogodila grupu parkiranih tenkova (video ispod). HTŠ tvrdi da je ovo deveti napad ovog mjeseca autobombom.

Kao posljedica konstantnih bombardovanja, veliki broj sirijskih porodica se zaputio prema graničnom prelazu sa Turskom Bab el Hava, međutim turski vojnici ne dozvoljavaju Sirijcima da pređu granicu.

(Aktivisti/Put vjernika)

Novo na sajtu

Putin Erdogan Rouhani

Rusija, Iran i Turska dogovorili ustavnu komisiju za Siriju

Lideri Rusije, Irana i Turske objavili su sinoć kako su dogovorili formiranje komisije zadužene za izmjenu sirijskog Ustava kao dio političkog rješenja za rat...

Iskušenja srca

grijesi ogranicavaju um

Grijesi su uzrok ograničenja uma

Preporučeni sadržaj

Post

Post 10. muharrema – dana Ašure

Post ovog mubarek dana ima veliku vrijednost, kao što je u hadisu od Ebu Katade, radijallahu anhu, od Vjerovjesnika, sallallahu alejhi we sellem: “Za...

Islamske teme