Sirija: Nastavljeni rusko-šijitski napadi, novi zločini i novi val izbjeglica

Popularno na sajtu

Prema izvještajima sirijskih aktivista i medija, satanistički savez ruskih krstaša i šijitskih mušrika nastavio je sa bombardovanjem civilnih meta u provinciji Idlib.

Da stvari budu gore, socijalne mreže su počele da blokiraju postavljanje video snimaka i fotografija ruskih i šijitskih zločina, tako da je aktivistima dodatno otežano prenošenje činjeničnog stanja na terenu.

Na fotografijama ispod su prikazane posljedice rusko-šijitskog bombardovanja civilnih meta u gradu Maretun-Numanu u Idlibu. U ovom napadu je ubijeno 16 civila.

Ruskim i šijitskim (režimskim) napadima suprotstavljaju se oslobodilačke grupe, među kojima je dominantan Hejjetu Tahriruš-Šam (HTŠ).

Aktivisti su danas objavili video snimak HTŠ-ove šehidske operacije na pozicije šijitskih snaga u mjestu El-Temaneh na jugoistoku Idliba. Eksplozija je pogodila grupu parkiranih tenkova (video ispod). HTŠ tvrdi da je ovo deveti napad ovog mjeseca autobombom.

Kao posljedica konstantnih bombardovanja, veliki broj sirijskih porodica se zaputio prema graničnom prelazu sa Turskom Bab el Hava, međutim turski vojnici ne dozvoljavaju Sirijcima da pređu granicu.

(Aktivisti/Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz