Sirija: Tahriru-Šam se oglasio povodom ruskog bombardovanja Idliba

Popularno na sajtu

Nakon što su ruski avioni izvršili seriju zračnih napada u Idlibu, od kojih je bilo i bombardovanje centralnog zatvora Idliba uslijed čega je stotine zatvorenika uspjelo pobjeći, uključujući ruske obavještajce i pripadnike haridžijske organizacije IDIŠ, sigurnosni ured Tahriru Šama je uspio uhititi većinu odbjeglih.

Prenosimo vam sažetak proglasa:

  • U toku ispitivanja ruske ćelije, došli smo do zaključka da je pod direktnom komandom ruske baze Humejmim.
  • Svi ruski pokušaju da prebace IDIŠ-ove ćelije ka oslobođenim regijama su propali, pa nas je Allah počastio da zarobimo i pobijemo desetine haridžije te da zaustavimo desetine njihovih napada.
  • Zbog te dvije činjenice, Rusi su odlučili da bombarduju centralni zatvor Idliba i sruše ga nad njihovim obavještajcima od ćelija i IDIŠ-ovaca i potom izvuku preostale, a sve to kako bi spriječili izlazak više detalja o njihovom djelovanju, ali je Allah pomogao sigurnosni ured da ponovo uhapsi većinu njih, a potraga za preostalima je i dalje u toku.
  • Naša borba sa neprijateljima se nastavlja, a prethodna primirenost je bila kako bi se radilo na uređenju života na oslobođenim prostorima i boljoj pripremi, ali posljednji zločini zasigurno neće proći bez cijene.
  • Nema drugog rješenja sa Rusima i Irancima osim borbe i svi dosadašnji dogovori su došli sa ciljem bolje pripreme režima i rušenja revolucije.
  • Serija naših napada pod nazivom “Kako bi duše vjernika bile izliječene” se nastavlja i uskoro će inšallah ući u novu posebnu fazu, kao što naše posljednje operacije koje je izveo “Crveni odred” neće biti ništa više od običnog izleta za ono što slijedi uz Allahovu pomoć.

Ummet Press

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz