Sirijski i ruski avioni nastavljaju bombardirati Idlib

Objavljeno / ažurirano:

Šijitske i ruske vojne snage nastavile su nedjelju s intenzivnim zračnim napadima na Idlib, posljednje veliko sunitsko uporište opozicije u ratom razorenoj zemlji.

Napadi, koji su prekinuli 17-satno zatišje, izvode se pred očekivanu konačnu ofanzivu šiitskog režima, uz podršku Rusije, na tu pokrajinu, koja je pod kontrolom pobunjenika od 2015.

Meta napada u nedjelju bili su južni sektor Idliba i sjeverna ruralna područja susjedne pokrajine Hame, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Izvedeno 14 uzastopnih napada

Ruski avioni izveli su 14 uzastopnih zračnih napada, a režimski helikopteri bacili su oko 25 bačvi s eksplozivom na pobunjenička područja, navodi Opservatorij.

Izvještaja o žrtvama još nema.

Bombardiranje u zadnja dva dana natjeralo je više od 5 000 ljudi u bijeg iz tog područja prema sjevernim ruralnim dijelovima pokrajine i sjeverozapadu pokrajine Halep.

Idlib velikim dijelom kontrolira skupina Hajat Tahrir al-Šam.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Afganistan: Talibani srušili neprijateljski vojni helikopter u Takharu

0
Vojni helikopter Mi-17 koji pripada afganistanskoj marionetskoj vojsci srušen je u sjevernoj pokrajini Takhar, rekli su izvori bliski talibanima. ”Helikopter je srušen dok je nadlijetao...
izrael u blokadi

Izrael u blokadi

abdest

Nedoumice u vezi s abdestom

Preporučeni sadržaj

Sto slabih i izmišljenih hadisa (4)

0
Hadis 61: Pripazite se pronicljivosti vjernika jer on gleda Allahovim nurom. Hadis je slab. Pogledaj: Tenzihuš-šeri’a 2/305, Mevdu’at od Saganija 74. Hadis 62: Dunjaluk je...

Islamske teme