Sirijski i ruski avioni nastavljaju bombardirati Idlib

Objavljeno / ažurirano:

Šijitske i ruske vojne snage nastavile su nedjelju s intenzivnim zračnim napadima na Idlib, posljednje veliko sunitsko uporište opozicije u ratom razorenoj zemlji.

Napadi, koji su prekinuli 17-satno zatišje, izvode se pred očekivanu konačnu ofanzivu šiitskog režima, uz podršku Rusije, na tu pokrajinu, koja je pod kontrolom pobunjenika od 2015.

Meta napada u nedjelju bili su južni sektor Idliba i sjeverna ruralna područja susjedne pokrajine Hame, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Izvedeno 14 uzastopnih napada

Ruski avioni izveli su 14 uzastopnih zračnih napada, a režimski helikopteri bacili su oko 25 bačvi s eksplozivom na pobunjenička područja, navodi Opservatorij.

Izvještaja o žrtvama još nema.

Bombardiranje u zadnja dva dana natjeralo je više od 5 000 ljudi u bijeg iz tog područja prema sjevernim ruralnim dijelovima pokrajine i sjeverozapadu pokrajine Halep.

Idlib velikim dijelom kontrolira skupina Hajat Tahrir al-Šam.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Turska, Pakistan i Armenija zatvorile granice s Iranom zbog korona virusa

0
Turska, Pakistan i Armenija zatvorile su granice s Iranom nakon izvještaja o više smrtnih slučajeva zbog korona virusa u toj zemlji. Zbog naglog porasta broja...
Kur'an, muslimanka

Biranje životne saputnice

Preporučeni sadržaj

Sirija: Assadova vojska ubila još pet turskih vojnika, uništen turski vojni...

0
Pet turskih vojnika vojnika je ubijeno, a još najmanje pet ranjeno u raketnom napadu Assadove vojske na sirijsku zračnu bazu Taftanaz u Idlibu, svega...
Allahu-ekber-slika

Pouka za onoga ko pameti ima

Islamske teme