Sirijski režim istrenirao novih 300 000 vojnika

Objavljeno / ažurirano:

Iranac, izvjesni Mamud Nabavian rekao je  da je Iran istrenirao oko 150 000 sirijskih građana u Iranu, i drugih 150 000 u samoj Siriji, izvjestila je iranska novinska agencija Fars prošlog mjeseca.

Nabavian je rekao da svi spomenuti sirijski građani prošli vojni trening, dok je govorio na sastanku tkzv. Islamskog udruženja nezavisnih studenata u istočnom iranskom gradu Mašhad, prenosi azerbejdžanski Trend.

Nabavian je istakao da je Iran također poslao oko 50 000 libanonskih militanta u Siriju.

Opozicijske snage u Siriji tvrde da se iranske vojne snage bore protiv njih, dok Iran odbacuje te tvrdnje,  govoreći da Iran ima samo “savjetnike” u Siriji, za prebacivanje vojnog iskustva na vojsku sirijskog režima.

Iran je bliski saveznik sirijskog režima i jedan od njegovih glavnih financijera u borbi protiv muslimana, i prema mišljenju pojedinih analitičara, Sirijom, tj. djelom koji je pod kontrolom režima, već odavno ne vlada Bašar el-Asad nego Teheran.

Priprema: Put vjernika

Prethodni članakStrahote Sudnjeg dana
Sljedeći članakPut ka Allahovoj milosti

NOVO NA SAJTU

ahmadija

Sekta kadijanija (ahmedija)

Kadijanije (ahmedije) su pokret nastao 1900. godine u okviru projekta engleskog kolonijalizma na Indijskom potkontinentu, s ciljem udaljavanja muslimana od njihove vjere, a posebno...

Preporučeni sadržaj

Islamske teme