Categories:

Špijunski komarci koji mogu vaditi krv i ubrizgati čip

Objavljeno / ažurirano:


Na slici iznad nije fotografija komarca, iako će mnogi na prvi pogled pomisliti da jeste. Ono što vidite na slici je „insect spy drone”, sićušna špijunska letjelica koja posjeduje nevjerovatne mogućnosti koje prevazilaze i najsmjelije snove moderne naučne fantastike.

Špijunski komarac, izum američkih vojnih stručnjaka, ne samo da je poput stvarnog komarca po obliku i veličini, već je on u stanju i da „ujeda” – onda kada mu se daljinskim upravljačem da naredba da uzme primjerak krvi žrtve radi DNK analize. Žrtva špijunaže će od ujeda ovog mehaničkog komarca osjetiti bol poput onog od ujeda stvarnog komarca.

I ne samo to, u opisu ove „stvarčice” stoji da je u stanju uraditi mnogo strašniju stvar od pomenute – da ispod kože ubrizga mikro RFID čip za praćenje!

Iako vijest o špijunskom komarcu nisu potvrdili američki zvaničnici, New York Times je ranije objavio da je američka vojska potvrdila da posjeduje špijunske letjelice manje od bube.

Vijest su prenijeli mnogi svjetski mediji, a analitičari upozoravaju da bi se ova stvarčica mogla upotrijebiti ne samo u „borbi protiv terorizma”, već kao moćno oružje u masovnoj kontroli uma.

Stoga, pripazite se, zvuk insekta kojeg čujete nad svojom glavom može biti mnogo više od dosadnog zujanja.

(Put vjernika)

Tagovi: {tortags,3808,1}

NOVO NA SAJTU

Sirija: Dževlani u Džebelu-Zaviji otkrio svoju prošlost i osobni identitet

0
Ebu Muhammed el-Dževlani, osnivač Džebhetun-Nusre a potom Tahriru-Šama te dugogodišnji vojni zapovjednik sirijske pobune, otkrio je svoju prošlost i osobni identitet na sastanku s plemenskim vođama i stanovnicima Džebelu-Zavije.

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Teravih namaz – 8, 20 ili 39 rekata

0
Pojedine osobe kažu da klanjaju na određeni način teraviju jer je to sunnet Poslanika sallallahu alejhi ve sellem ali da li je to samo stvar u imitiranju broja rekata koji je on klanjao ili je to zbilja po Sunnetu pogledajte u 28. nastavku serijala Ramazan promjena.

Islamske teme