Categories:

Špijunski komarci koji mogu vaditi krv i ubrizgati čip

Objavljeno / ažurirano:


Na slici iznad nije fotografija komarca, iako će mnogi na prvi pogled pomisliti da jeste. Ono što vidite na slici je „insect spy drone”, sićušna špijunska letjelica koja posjeduje nevjerovatne mogućnosti koje prevazilaze i najsmjelije snove moderne naučne fantastike.

Špijunski komarac, izum američkih vojnih stručnjaka, ne samo da je poput stvarnog komarca po obliku i veličini, već je on u stanju i da „ujeda” – onda kada mu se daljinskim upravljačem da naredba da uzme primjerak krvi žrtve radi DNK analize. Žrtva špijunaže će od ujeda ovog mehaničkog komarca osjetiti bol poput onog od ujeda stvarnog komarca.

I ne samo to, u opisu ove „stvarčice” stoji da je u stanju uraditi mnogo strašniju stvar od pomenute – da ispod kože ubrizga mikro RFID čip za praćenje!

Iako vijest o špijunskom komarcu nisu potvrdili američki zvaničnici, New York Times je ranije objavio da je američka vojska potvrdila da posjeduje špijunske letjelice manje od bube.

Vijest su prenijeli mnogi svjetski mediji, a analitičari upozoravaju da bi se ova stvarčica mogla upotrijebiti ne samo u „borbi protiv terorizma”, već kao moćno oružje u masovnoj kontroli uma.

Stoga, pripazite se, zvuk insekta kojeg čujete nad svojom glavom može biti mnogo više od dosadnog zujanja.

(Put vjernika)

Tagovi: {tortags,3808,1}

NOVO NA SAJTU

Kina odbila prijedlog o nezavisnom nadzoru ljudskih prava u okupiranom Istočnom...

0
Ambasada Kine u Parizu saopćila je kako neće biti dozvoljen nezavisni nadzor ljudskih prava u Autonomnoj ujgurskoj pokrajini Xinjiang, prenosi Anadolu Agency (AA). U saopćenju...

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid nad muslimanima: Pretvaranje džamija u kafiće

0
Na slici ispod je džamija u Kašgaru pretvorena u kafić u kome vole da svraćaju kineski doseljenici koje vlada doseljava kako bi se promijenila demografska struktura stanovništva i kako bi se lakše kontrolirao projekat iskorjenjivanja islama iz okupiranog Istočnog Turkistana.

Islamske teme