Saudijskog princa oplakali Obama, Hollande, Hague, Buteflika i ostali teroristi

Popularno na sajtu


Kako je najavljeno, princ Najif (Nayef) koji je u subotu umro u Švicarskoj gdje je bio na liječenju, sahranjen je sinoć u Mekki.

Princ Najif je od 1975. godine pa do svoje smrti bio ministar unutrašnjih poslova Saudijske Arabije (u arapskim zemljama su funkcije u najvećem broju slučajeva doživotne). Za vrijeme obavljanja svoje funkcije, Najif je obogatio saudijsku policiju sa mnogobrojnim terorističkim metodama torture protivnika saudijskog režima (pogledaj šokantni izvještaj ovdje).

Na Zapadu je princ Najif poznat kao veliki saveznik Zapada u borbi protiv „islamskih terorista”, zbog čega su mnoge javne i utjecajne ličnosti Zapada oplakale gubitak svog odanog saveznika. Među njima je lično predsjednik Obama oplakao princa rekavši: „Pod njegovim vođstvom, Sjedinjene Države i Saudijska Arabija su izgradili jake i efikasne partnerske odnose u borbi protiv terorizma”.

Predsjednik Francuske Francois Hollande i britanski ministar spoljnih poslova, William Hague, također su žalili zbog gubitka svog nezamjenljivog saveznika.

Povorci krstaških zločinaca koji su “naricali” nad smrću svog saveznika, pridružili su se njihovi podanici – arapski diktatori, koji su u smrti princa Najifa vidjeli gubitak „saveznika i brata”.

Svoju neopisivu tugu je izrazio i alžirski diktator, jedan od najokrutnijih živih diktatora na svijetu, Abdulaziz Bu Teflika, rekavši da je smrću princa Najifa izgubio „brata i prijatelja”, te da je prinčeva smrt veliki gubitak za Arape i muslimanski svijet.

Dva egipatska kandidata na izborima, Mubarakov predstavnik Ahmed Šefik, ali i njegov ihvanijski protivkandidat, „islamista” Muhammed Mursi, takođe su izrazili svoje saučešće kralju Abdullahu i narodu Saudijske Arabije.

Povorci zločinaca koji oplakuju smrt saudijskog dželata pridružio se i premijer američko-ahmedijske vlade u Pakistanu, Jusuf Reza Gilani, koji se, čak, zaputio za Saudijsku Arabiju kako bi prisustvovao pokopu svog prijatelja.

Listi onih koji su izrazili saučešće saudijskom kralju zbog gubitka svog rođaka princa Najifa, pridružili su se i diktatori Jordana, Bahreina, Kuvajta, Iraka, te mnogi drugi zločinci.

Na kraju, gubitak voljenog emira oplakuju i saudijske medhalije, murdžijska sekta koja za sebe prisvaja ekskluzivno pravo selefija, i koji su sljedbenici „šejha” Rabija el-Medhalija, čovjeka čiji su prisni odnosi sa princom Najifom dugo vremena medhalijama bili uzor kako se treba ophoditi sa „vladarom muslimana”.

Umro je veliki zločinac, zločinci za njim nariču! I doista, kada umre čovjek, pogledajte ko za njim plače i biće vam jasno kakav je bio on, a kakvi su i oni!

Allah mu dao ono što je zaslužio i ubrzao poraz njegove braće i saveznika! Amin!

P.S. Ovom prilikom bi izrazio svoju sućut bosanskim i balkanskim medhalijama i murdžijama zbog bolnog gubitka „imama i vođe, njegove ekselencije”, princa Najifa, sa nadom da „dobra platica” iz Saudije neće presahnuti.

Napisao: Ebu Abdul-Haqq

Svoje radove za rubriku Vaša strana možete slati na adresu vasastrana@putvjernika.com

Napomena: Gledišta iznesena u rubrici Naša strana ne moraju nužno odražavati stavove redakcije portala Put vjernika

Tagovi: {tortags,3799,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz