Categories:

Umro saudijski princ prestolonasljenik poznat po brutalnosti prema vjernicima

Objavljeno / ažurirano:


Režimska televizija tzv. Saudijske Arabije objavila je da je umro princ te zemlje Najif bin Abdulaziz el Saud u 78. godini. Princ Najif je postao prestolonasljednik u oktobru prošle godine.

Princ Najif je bio ministar unutrašnjih poslova Saudijske Arabije. Odlikovao se poniznošću prema kafirima i okrutnošću prema vjernicima. Jedan je od najomiljenijih prinčeva među zapadnim diplomatama. Neprijatelji islama sa Zapada, kada bi željeli zatražiti pomoć u borbi protiv mudžahida, rado su posjećivali ovog čovjeka, a on im je sa zadovoljstvom izlazio u susret.

Kao ministar unutrašnjih poslova tzv. Saudijske Arabije, predvodio je okrutnu bitku protiv svih američkih neprijatelja u zemlji, a samim tim i neprijatelja saudijskog režima, nazivajući ih Al-Kaidom. Svojom brutalnošću prema vjernicima koji se nisu slagali sa politikom porodice Saud, Najif je postigao veliku slavu među krstaško-cionističkim krugovima u svijetu.

Posebno su na meti princa bili mudžahidi i oni koji su se pripremali za odlazak u zemlje džihada. Ako bi se za nekog od muslimana saznalo da želi da se pridruži mudžahidima Iraka, Afganistana ili bilo gdje, gdje se vodi džihad protiv Amerikanaca ili američkih interesa, Najif se sa takvima surovo obračunavao: ako i ne bi bili ubijeni, mračna tamnica bi bila njihovo prebivalište, gdje bi bili torturisani na načine koji normalnom čovjeku ne bi mogli pasti na pamet.

Kako bi obogatio metode mučenja neprijatelja saudijskog režima i Amerike, Najif je jedno vrijeme unajmio Zakija Bedra, bivšeg egipatskog ministra policije, kojeg je sam Mubarak smijenio sa dužnosti 1990. godine, jer je bio previše grub i nehuman prema zatvorenicima od kojih su mnogi umirali usljed tortura. Princ Najif je unajmio ovog egipatskog krvoloka kako bi mu pomogao oko organiziranja metoda mučenja vjernika u saudijskim zatvorima. Zaki Bedr je bio lični savjetnik princa Najifa u borbi protiv islamista u tzv. Saudijskoj Arabiji.

Kako je prenio saudijski diktator kralj Abdullah, ovaj neprijatelj Allahov vjere i vjernika će biti pokopan u blagoslovljenoj Mekki, a očekuje se da njegovoj sahrani, tužna i slomljena srca, prisustvuju mnogi ljubitelji saudijskog režima, te mnogobrojni sljedbenici opake sekte murdžija, posebno medhalijevaca, pod čijim je pokroviteljstvom ovaj „pravedan vladar” ubijao, hapsio i torturisao na hiljade muslimana u Zemlji Dvaju Harema (tzv. Saudijsa Arabija).

Allah mu dao ono što je zaslužio!

(Put vjernika)

Tagovi: {tortags,3794,1}

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme