Srebrenica: Lijepljene plakate Mladića s porukom ‘Genocida nije bilo’

Popularno na sajtu

Aktivisti Udruženja građana “Istočna alternativa” danas su na nekoliko oglasnih mjesta u Srebrenici zalijepili plakate sa likom generala Ratka Mladića i natpisom “Genocida nije bilo” i “Bog te poživio i zdrav nam bio”, prenosi Patria.

Članovi ovog Udruženja javlja bh. portal Klix.ba već duže vrijeme provociraju javnost sa porukama putem kojih negiraju pravosnažne presude, te staju u odbranu ratnih zločinaca.

Tako su i uoči presude Mladiću grad u kojem se desio genocid pod njegovom komandom oblijepili plakatima s njegovim likom, a to su činili čak i uoči godišnjica genocida u Potočarima.

Plakate su uklonjene u poslijedpodnevnim satima, objavio je na svom Facebook profilu srebrenički imam Ahmed Hrustanović.

Mladić osuđen na doživotni zatvor

Haški tribunal je Ratka Mladića, bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, prije dvije godine prvostepenom presudom osudio na doživotni zatvor zbog genocida u Srebrenici progona Muslimana i Hrvata širom BiH, teroriziranja civila u Sarajevu dugotrajnim granatiranjem i snajperiranjem i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a kao taoca, 1991-95.

Ovo su nove uznemirujuće poruke povratnicima, podsjeća agencija Patria. Na Badnje veče u Srebrenici i Višegradu u kolonama su pjevane četničke pjesma i zastrašivano je lokalno stanovništvo. Tužilaštvo BiH o ovom činu je otvorilo istragu.

Izvor: Agencije

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz