Nakon što je prethodno negirao, Iran priznao obaranje ukrainskog aviona

Popularno na sajtu

Boeing 737 Ukraine International Airlinesa srušen je u srijedu 8. januara nakon polijetanja iz iranske zračne luke “Imam Khomeini” pri čemu je ubijeno svih 176 putnika i članova posade.

Iranski visoki zvaničnici su odmah primjenili sveta šijitska pravila tukje i laži, te negirali da je letjelica srušena od strane vojske, tvrdeći da je tehnički kvar uzrokovao pad.

“Da je pogođen raketom, eksplodirao bi u zraku, ali je do nesreće došlo jer se motor zapalio, a pilot nije uspio uspostaviti kontrolu”, kazao je u srijedu Biniaz -glasnogovornik iranske službe za saobraćaj, a sličnu su priču “valjali” i drugi visoki zvaničnici šijitske države Iran.

Na pojavljivanje obavještajnih podataka drugih zemalja, čiji su državljani ubijeni, šijitski odgovor je bio u stilu: “Lažu, kafiri! Žele da optuže Iran i ocrne ga pred svijetom.”

Međutim, nakon što je utvrđeno da su iranske snage premjestile krhotine aviona sa mjesta pada kako bi uklonili dokaze (podsjeća li vas ovo na srpsko premještanje masovnih grobnica u BiH, kako se ne bi otkrio trag srpskog genocida nad Bošnjacima?) i nakon što su se pojavili snimci kako projektil iranske vojske (a ruske proizvodnje) pogađa putnički avion, šijitska zločinačka vlast je konačno priznala da je ona oborila avion. Podsjeća li vas ovo na isti onaj scenario kada su saudijski taguti negirali ubistvo Hašogija, da bi nakon mnogobrojnih dokaza priznali nekakvu vrstu krivice? Saudijski i iranski režim toliko toga imaju zajedničkog, iako su smrtni neprijatelji!

Nova šijitska verzija obaranja putničkog aviona je da je vojni operater nenamjerno ispalio raketu. Međutim, sama činjenica da su ispaljena dva ruska projektila (oba nenamjerno?) i to na avion ukrajinske avio kompanije, ukazuje na veliku vjerovatnoću da je ukrajinski avion i te kako planirana meta, znajući da su Rusija i Ukrajina faktički u ratu, a šije njeguju posebno tople odnose sa svojom braćom Rusima, sa kojima zajedno, rame uz rame, sprovode genocid i etničko čišćenje muslimana u Siriji.

Nakon nekoliko dana zamajavanja javnosti lažima, komadant avijacijskih snaga Čuvara revolucije preuzeo je “punu odgovornost” za rušenje ukrajinskog aviona objasnivši da je vojnik avion zamijenio za krstareću raketu, javljaju u subotu agencije i prenose reakcije na priznanje iranske krivnje za tragediju, prenosi Hina.

Očekuje se da će nakon ovog priznanja salva svjetske osude biti upućena Iranu zbog 176 nedužnih ljudi koje je Iran ubio.

Međutim, svijet još uvijek nijemo posmatra iransko satiranje čitave muslimanske populacije u Siriji, gdje je do sada Iran, zajedno sa svojim psom Asadom, ubio daleko više od 176 000 civila.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz