Tagut iz Emirata dodijelio nagradu za ljudska prava Indijskom premijeru, uprkos njegovim zločinima protiv muslimana Kašmira

Potez vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata razbjesnio je borce za ljudska prava, jer Indija suzbija prava muslimana u Kašmiru.

Objavljeno / ažurirano:

Indijski premijer Narendra Modi primio je najvišu nagradu za ljudska prava koja se dodjeljuje u Ujedinjenim Arpaskim Emiratima, što je potez koji je razbjesnio borce za ljudska prava.

Modi se nalazi na čelu vlade koja suzbija prava muslimana u Kašmiru, regiji kojom upravlja New Delhi.

Modi je odlikovan Redom Zayeda, medaljom koju mu je uručio princ Sheik Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Medalja je Modiju uručena tokom njegove posjete glavnom gradu UAE Abu Dhabiju i to je znak kojim se žele ojačati veze između dvije zemlje.

Princ Bin Zayed je lično stavio medalju oko Modijevog vrata i to iza slike Sheika Zayeda bin Sultana Al Nahyana, prvog vladara UAE, po kojem je medalja i dobila ime.

Dvojica lidera su se rukovala i držala za ruke a onda se tiho čulo “Zaslužili ste to“, što je bila rečenica koju je izgovorio Bin Zayed hinduističkom nacionalističkom lideru.

Dodatne snage u Kašmiru

Vlasti Indije angažirale su dodatnih 125.000 pripadnika paralimitarnih snaga u kriznoj regiji Jammu i Kašmira.

Pozivajući se na neimenovani vojni izvor, portal The News javlja da je Indija angažirala dodatne trupe u Jammu i Kašmiru, u kojem je trenutačno angažirano oko pola milijuna pripadnika indijskih snaga sigurnosti, prenosi Anadolija.

Uporedno s tim, iako su vlasti Indije saopćile kako je otvoreno više od 200 škola u kašmirskom glavnom gradu Srinagaru, učionice u tim školama su i dalje prazne.

Roditelji odbijaju slati djecu u škole sve dok traje komunikacijska blokada u gradu, odnosno sve dok traje prekid rada telefona i interneta.

Indijske vlasti nastavljaju s kršenjem prava muslimana u regiji Jammu i Kasmir.

U glavnom gradu Srinagaru muslimanima je dozvoljeno da Bajram-namaz klanjaju samo u manjim džamijama, dok su svako veće javno okupljanje i pristup internetu zabranjeni.

Početkom mjeseca indijske vlasti su ukinule Članak 370. indijskog Ustava, koji je davao specijalni status regiji Jammu i Kašmir.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Zlatna sredina

0
Rekao je Wehb: „Sve ima dva kraja i sredinu. Uhvatiš li se za jedan kraj, drugi će se nakositi, ali uzmeš li sredinu, oba kraja će biti uravotežena. Drži se uravnotežene sredine u svim stvarima“.

Preporučeni sadržaj

Egipatski diktator Sisi prijeti vojnom intervencijom u Libiji

0
U kontraofanzivi protiv snaga otpadničkog generala Halife Haftara, snage libijske vlade u Tripoliju uspjele su prethodnih sedmica povratiti više gradova i vojnih baza, te doći do kapija Sirta, stratšekog grada koji je od strane Rusije proglašen crvenom linijom.

Islamske teme