Talibani: Amerika je nervozna, čak i njen narod smatra da je ova invazija bila greška

Objavljeno / ažurirano:

”Jučer je predsjedavajući američkog zapovjedništva ”Mark Milley” tokom intervjua za mrežu ABC rekao da će njihove invazijske trupe nastaviti okupaciju Afganistana još nekoliko godina.

Islamski Emirat (IEA) oštro osuđuje takvu politiku američkih dužnosnika.

Amerika je bila neuspješna u svom insistiranju na okupaciji Afganistanu posljednjih osamnaest godina i neće uspjeti postići ništa konkretno.

Američki narod razumije da je američka invazija na Afganistan bila greška i da će produženje invazije naštetiti Americi, čak i visoki američki dužnosnici taj rat nazivaju ozbiljnom greškom.

Komentari američkih generala o zadržavanju okupacionih snaga u Afganistanu služe samo za razotkrivanje sukobljene, nervozne i slabe politike Sjedinjenih Američkih Država.

Afganistanci nikada neće tolerirati vojnu prisutnost bilo koje strane zemlje u svojoj domovini, vodit će džihad i nastavit će napadati neprijatelja do potpunog kraja okupacije, uz Allahovu volju.”

Glasnogovornik Islamskog Emirata Afganistana
Zebihullah Mudžahid
14/03/1441 po Hidžri
11/11/2019 po Gregorijanskom

Izvor: Ummetpress

NOVO NA SAJTU

Propis učenja Bismile na sjedenju u namazu

0
Ne prenosi se ništa vjerodostojno od Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, o učenju bismile na početku tešehuda (sjedenja u namazu). To se prenosi...
izrael u blokadi

Izrael u blokadi

Preporučeni sadržaj

U Siriji za devet godina rata smrtno stradalo 384.000 ljudi

0
Najmanje 384.000 ljudi, od kojih 116.000 civila, stradalo je u Siriji od početka konflikta u martu 2011. godine, saopštila je danas opoziciona Sirijska opservatorija...

Islamske teme