Talibani: Amerika je nervozna, čak i njen narod smatra da je ova invazija bila greška

Objavljeno / ažurirano:

”Jučer je predsjedavajući američkog zapovjedništva ”Mark Milley” tokom intervjua za mrežu ABC rekao da će njihove invazijske trupe nastaviti okupaciju Afganistana još nekoliko godina.

Islamski Emirat (IEA) oštro osuđuje takvu politiku američkih dužnosnika.

Amerika je bila neuspješna u svom insistiranju na okupaciji Afganistanu posljednjih osamnaest godina i neće uspjeti postići ništa konkretno.

Američki narod razumije da je američka invazija na Afganistan bila greška i da će produženje invazije naštetiti Americi, čak i visoki američki dužnosnici taj rat nazivaju ozbiljnom greškom.

Komentari američkih generala o zadržavanju okupacionih snaga u Afganistanu služe samo za razotkrivanje sukobljene, nervozne i slabe politike Sjedinjenih Američkih Država.

Afganistanci nikada neće tolerirati vojnu prisutnost bilo koje strane zemlje u svojoj domovini, vodit će džihad i nastavit će napadati neprijatelja do potpunog kraja okupacije, uz Allahovu volju.”

Glasnogovornik Islamskog Emirata Afganistana
Zebihullah Mudžahid
14/03/1441 po Hidžri
11/11/2019 po Gregorijanskom

Izvor: Ummetpress

NOVO NA SAJTU

Bez pomaka u pregovorima afganistanske vlade i talibana. Talibani pokrenuli ofanzivu

0
Afganistanska marionetska vlada i talibani ne mogu se složiti oko osnovnih pitanja nakon sedmice pregovora za okončanje dugogodišnjeg rata u kojem su ubijeni deseci...

Preporučeni sadržaj

Afganistanska vojska se povukla iz 9 baza u Logaru, talibani preuzeli...

0
Jedinice afganistanske marionetske vojske povukle su sve svoje snage iz 9 baza u okrugu ”Charh” u pokrajini Logar, zbog straha od ofanzive talibana. Vojska je...

Islamske teme