Talibani žele da egipatski narod izgradi istinsku nezavisnu islamsku državu

Popularno na sajtu

“Dešavanja u Egiptu imaju jasnu poruku za Amerikance i njihove sluge u Afganistanu, otkrivajući da upotreba naprednog oružja, uništavanje voćnjaka i kuća, te punjenje zatvora nevinim ljudima, ne pridonosi njihovom ostanku na vlasti.

Strahote koje čine protiv afganistanskog naroda danas uskoro će dovesti do revolucije i plovila njihove bahatosti će se utopiti zasigurno nakon što krene narodni ustanak, inšaAllah.”

Prema talibanima, planovi da se stvori kolonijalna država u 21. vijeku u Afganistanu su osuđeni na neuspjeh. Oni upozoravaju sadašnju marionetsku vladu u Kabulu da će ih se njihovi američki gospodari na kraju odreći.

“Gotovo da nisu prošla 24 sata nakon ostavke Hosni Mubaraka, a da neki američki vladari i izdanje agencije Time nije počelo ukazivati na njega sa uvredljivim primjedbama. Podsjećamo današnje vladare u Kabulu da američki kolonijalizam koristi vas protiv svog naroda danas i tapšu vas po ramenima, ali sutra, ti isti okupatori će vas nazvati ubicama čovječanstva i izdajnicima. Oni će očistiti krv i zaprljane ruke sa vašom odjećom”, stoji u dokumentu.

Vođstvo Islamskog Emirata Afganistana želi da egipatski narod postigne istinske ciljeve revolucije koju su izveli – da izgrade istinsku nezavisnu islamsku državu i uspostave šeri'at.

“Islamski Emirat Afganistana moli Svemogućeg Allaha da podari daljni uspjeh egipatskom narodu, kao što je pobjeda istorijskog ustanka, koju su već postigli, tako što će uspjeti uspostaviti pravu, nezavisnu i islamsku vladu i oduprijeti se urotama stranih neprijatelja. Kroz ustanak je egipatski narod dostigao pobjedu, ali prava faza tog puta je upravo počela. Egipatski narod mora iskoristiti ovaj ključni momenat za njihovu prednost i izboriti novi politički život i smjer kao muslimanska nacija”, navodi se u izjavi.

Izvor: Kavkaz Centar

Prijevod: BalkanskiEmirat.com

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz