Talibani napali Afganistanski Parlament u Kabulu i pritom eliminisali i ranili desetine marioneta

Objavljeno / ažurirano:

Službeni mediji Islamskog Emirata Afganistana javljaju da su danas u jutarnjim satima, talibani napali Afganistanski Parlament u glavnom gradu Kabulu te su pritom eliminisali i ranili na desetine marionetskih policajaca i stražara koji su čuvali zgradu Parlamenta.

Prema aktivistima bliskim Islamskom Emiratu Afganistana, u napadu je učestvovalo sedam talibanskih boraca a sam napad je otpočeo tako što je jedan od njih aktivirao auto-bombu u blizini zgrade parlamenta te je se nakon toga, talibanska jedinica probila u zgradu Parlamenta.

Također, pojedini izvori javljaju da je se čulo najmanje deset teških eksplozija nedaleko od zgrade Parlamenta.

Afganistanski marionetski izvori tvrde da je svih sedam talibaskih napadača ubijeno nakon nekoliko sati razmjene unutar zgrade Parlamenta i pristizanja velikog policijskog pojačanja.

Talibani nisu imali za cilj da zauzmu zgradu Parlamenta, ovo je poruka upučena Afganistanskoj marionetskoj vladi i njenim zapadnim saveznicima.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

nesudjenje serijatom

Da li je nevjernik onaj ko ne sudi po Allahovom zakonu?

Pitanje: Da li se suđenje po onom što nije Šerijat smatra velikim ili malim kufrom? Odgovor: Sva hvala pripada Allahu Uzvišenom, i salavat i selam na Njegova...

Preporučeni sadržaj

u fokusu

Zabrinutost u Kongresu SAD o žarištima na Balkanu

Janusz Bugajski, viši saradnik organizacije „Center for European Policy Analysis“, govorio je o pet vrsta ruskog uticaja u regiji: „Pod jedan - promovisanje lokalnog nacionalizma...

Islamske teme