Talibani napali Afganistanski Parlament u Kabulu i pritom eliminisali i ranili desetine marioneta

Objavljeno / ažurirano:

Službeni mediji Islamskog Emirata Afganistana javljaju da su danas u jutarnjim satima, talibani napali Afganistanski Parlament u glavnom gradu Kabulu te su pritom eliminisali i ranili na desetine marionetskih policajaca i stražara koji su čuvali zgradu Parlamenta.

Prema aktivistima bliskim Islamskom Emiratu Afganistana, u napadu je učestvovalo sedam talibanskih boraca a sam napad je otpočeo tako što je jedan od njih aktivirao auto-bombu u blizini zgrade parlamenta te je se nakon toga, talibanska jedinica probila u zgradu Parlamenta.

Također, pojedini izvori javljaju da je se čulo najmanje deset teških eksplozija nedaleko od zgrade Parlamenta.

Afganistanski marionetski izvori tvrde da je svih sedam talibaskih napadača ubijeno nakon nekoliko sati razmjene unutar zgrade Parlamenta i pristizanja velikog policijskog pojačanja.

Talibani nisu imali za cilj da zauzmu zgradu Parlamenta, ovo je poruka upučena Afganistanskoj marionetskoj vladi i njenim zapadnim saveznicima.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Žena muslimanka prema svome Gospodaru – Budna vjernica

0
Najvrijednija odlika žene muslimanke je njeno duboko vjerovanje u Allaha, dželle šanuhu, njeno jasno ubjeđenje da sve što se dešava ljudima, dešava se po...

Preporučeni sadržaj

Vrste grijeha

0
Dvije su vrste grijeha: mali i veliki. Ibnul Kajjim kaže: “Kur’an i sunnet, te konsenzus ashaba i tabi'ina poslije njih, kao i imama ukazuje...

Islamske teme