Sirija: IDIŠ iz zasjede ubio vođu Ahraruš-Šama u provinciji Dera

Objavljeno / ažurirano:

Ebu Hamza el-Hariri, visoki komandant džihadske skupine Ahraruš-Šam i emir ove skupine u provinciji Dera, ubijen je u nedjelju u provinciji Dera, izviještavaju sirijski aktivisti i mediji.

Kako izviještavaju sirijski mediji, Ebu Hamza je ubijen u selu Tsail u zasjedi koju mu je priredila bivša FSA skupina “Liva šuhedau Jermuk” koja je dala prisegu IDIŠ-u.


Oružani sukob između Džebhetun-nusre, Ahraruš-Šama i pojedinich FSA skupina s jedne strane, i FSA skupina koje su pristupile IDIŠ-u, s druge strane, eskalirao je krajem aprila kada su IDIŠ-ove skupine u Deri i Kunejtiri pokrenule simultane napade na Džebhetun-nusru, Ahraruš-Šam i savezničke skupine. Detaljnije o izbijanju sukoba klikom na link ovdje.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Žena muslimanka prema svome Gospodaru – Budna vjernica

0
Najvrijednija odlika žene muslimanke je njeno duboko vjerovanje u Allaha, dželle šanuhu, njeno jasno ubjeđenje da sve što se dešava ljudima, dešava se po...

Preporučeni sadržaj

Vrste grijeha

0
Dvije su vrste grijeha: mali i veliki. Ibnul Kajjim kaže: “Kur’an i sunnet, te konsenzus ashaba i tabi'ina poslije njih, kao i imama ukazuje...

Islamske teme