Sirija: IDIŠ iz zasjede ubio vođu Ahraruš-Šama u provinciji Dera

Objavljeno / ažurirano:

Ebu Hamza el-Hariri, visoki komandant džihadske skupine Ahraruš-Šam i emir ove skupine u provinciji Dera, ubijen je u nedjelju u provinciji Dera, izviještavaju sirijski aktivisti i mediji.

Kako izviještavaju sirijski mediji, Ebu Hamza je ubijen u selu Tsail u zasjedi koju mu je priredila bivša FSA skupina “Liva šuhedau Jermuk” koja je dala prisegu IDIŠ-u.


Oružani sukob između Džebhetun-nusre, Ahraruš-Šama i pojedinich FSA skupina s jedne strane, i FSA skupina koje su pristupile IDIŠ-u, s druge strane, eskalirao je krajem aprila kada su IDIŠ-ove skupine u Deri i Kunejtiri pokrenule simultane napade na Džebhetun-nusru, Ahraruš-Šam i savezničke skupine. Detaljnije o izbijanju sukoba klikom na link ovdje.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Zlatna sredina

0
Rekao je Wehb: „Sve ima dva kraja i sredinu. Uhvatiš li se za jedan kraj, drugi će se nakositi, ali uzmeš li sredinu, oba kraja će biti uravotežena. Drži se uravnotežene sredine u svim stvarima“.

Preporučeni sadržaj

Egipatski diktator Sisi prijeti vojnom intervencijom u Libiji

0
U kontraofanzivi protiv snaga otpadničkog generala Halife Haftara, snage libijske vlade u Tripoliju uspjele su prethodnih sedmica povratiti više gradova i vojnih baza, te doći do kapija Sirta, stratšekog grada koji je od strane Rusije proglašen crvenom linijom.

Islamske teme