Sirija: IDIŠ iz zasjede ubio vođu Ahraruš-Šama u provinciji Dera

Objavljeno / ažurirano:

Ebu Hamza el-Hariri, visoki komandant džihadske skupine Ahraruš-Šam i emir ove skupine u provinciji Dera, ubijen je u nedjelju u provinciji Dera, izviještavaju sirijski aktivisti i mediji.

Kako izviještavaju sirijski mediji, Ebu Hamza je ubijen u selu Tsail u zasjedi koju mu je priredila bivša FSA skupina “Liva šuhedau Jermuk” koja je dala prisegu IDIŠ-u.


Oružani sukob između Džebhetun-nusre, Ahraruš-Šama i pojedinich FSA skupina s jedne strane, i FSA skupina koje su pristupile IDIŠ-u, s druge strane, eskalirao je krajem aprila kada su IDIŠ-ove skupine u Deri i Kunejtiri pokrenule simultane napade na Džebhetun-nusru, Ahraruš-Šam i savezničke skupine. Detaljnije o izbijanju sukoba klikom na link ovdje.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

nesudjenje serijatom

Da li je nevjernik onaj ko ne sudi po Allahovom zakonu?

Pitanje: Da li se suđenje po onom što nije Šerijat smatra velikim ili malim kufrom? Odgovor: Sva hvala pripada Allahu Uzvišenom, i salavat i selam na Njegova...

Preporučeni sadržaj

u fokusu

Zabrinutost u Kongresu SAD o žarištima na Balkanu

Janusz Bugajski, viši saradnik organizacije „Center for European Policy Analysis“, govorio je o pet vrsta ruskog uticaja u regiji: „Pod jedan - promovisanje lokalnog nacionalizma...

Islamske teme