U metežu na proslavi Noći vještica u Seulu 151 poginuli

Popularno na sajtu

Broj poginulih u metežu u glavnoj četvrti južnokorejske prijestolnice Seula tokom proslave Noći vještica popeo se na 151, objavile su vatrogasne službe. Južnokorejske vlasti navode da je u metežu veliki broj ozlijeđenih, a Reuters dodaje da je dio još uvijek u kritičnom stanju.

Više od 800 radnika hitne pomoći i policajaca iz cijele zemlje, uključujući svo raspoloživo osoblje u Seulu, raspoređeno je na ulice kako bi pružili pomoć ozlijeđenima.

Prema navodima zvaničnika, do nesreće je došlo kada su ljudi zgnječeni na smrt u velikoj gomili okupljenih koji su počeli da se guraju u uskoj uličici u oblasti Itaewon, prenosi AP.

Južnokorejska novinska agencija Yonhap objavila je, pozivajući se na vatrogasne službe, da je prijavljen srčani zastoj kod većine osoba.

Broj stradalih bi mogao porasti dok službe hitne pomoći prebacuju povrijeđene u bolnice širom Seula, upozorio je šef lokalne vatrogasne službe.

Na snimcima sa lica mjesta vide se vreće sa tijelima na ulicama, zdravstveni radnici koji reanimiraju ljude i spasioci koji pokušavaju da izvuku ljude zarobljene ispod drugih osoba, dodaje BBC.

Predsjednik Yoon Suk Yeol zatražio je održavanje hitnog sastanka, dok svjetski lideri ne prestaju slati poruke podrške, uključujući francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i britanskog premijera Rishi Sunaka.

Gradonačelnik Seula Oh Se-hoon, koji je u posjeti Evropi, vratio se u Seul nakon nesreće, saopštili su gradski zvaničnici.

(Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz