U Moskvi ubijen pukovnik ruske vojske koji je na smrt zadavio a potom silovao 17-godišnju Čečenku

Popularno na sajtu

Pukovik ruske vojske Jurij Budanov, koji je 2000. godine zadavio do smrti a potom silovao mrtvo tijelo 17-godišnje Čečenke Elze Kungajeve, ubijen je u petak u Moskvi.

Otac ubijene Elze, koji je poslije njenog ubistva sa ostalim članovima porodice izbjegao u Norvešku, rekao je za sajt lifenews.ru: “Pas je umro psećom smrću!”

Godine 2003, Budanov je formalno osuđen na 10 godina zatvora, ali u stvarnosti, ovaj nekrofil monstrum nikada nije odležao ni jedan dan u zatvoru, već je tajno pušten nakon suđenja.

Zbog monstruoznih djela koje je počinio nad muslimanima Čečenije u Drugom čečenskom ratu (1999-/) ovaj nekrofil je od strane “Rusa” proglašen necionalnim herojem.

Decembra 2008. godine, sud u Dimitrovgradu, gdje je Budanov navodno “odslužio kaznu”, pustio je na slobodu ruskog oficira monstruma.

Međutim, monstrum, po svemu sudeći, nije mogao pobjeći sablji osvete i ubijen je u srcu svoje domovine. Jedan od lidera KGB-ovog nacističkog pokreta „Rusi“, Dmitri Demuškin, izjavio je povodom ubistva Budanova „da nacionalisti nemaju sumnju da tragovi (Budanovljevih) ubica vode do Čečenije“.

Ubistvo Budanova se dogodilo oko podne na Komsomolskom prospektu u jugozapadnom dijelu Moskve, dok je izlazio iz službene zgrade, saopštio je ruski Istražni komitet.

“Nepoznata osoba pucala je u njega nekoliko puta. Budanov je od prostrijelnih rana umro na licu mjesta”, dodaje se u saopštenju.

Ubistvo ruskog heroja u petak je izazvalo talas nacionalističkih osjećanja „pravdoljubivog“ ruskog naroda. Čak su se i pojedini predstavnici organizacija za zaštitu ljudskih prava oglasili i izrazili osudu ovog „zločina“ koji je počinjen nad ruskim oficirom.

Međutim, kada se govori o ruskim „herojima“, koji svaki pojedinačno iza sebe ima podeblji dosije „herojskih“ djela, među kojima su „najherojskija“: klanje ili davljenje čečenskih djevojčica, a potom i silovanje njihovih mrtvih tijela, ne treba zaboraviti na ljude koji su u to vrijeme bili daleko od „mejdana“, ali su im ruke oblivene krvlju više nego ruskim „junacima“ koji su učestvovali “u herojskim borbama protiv čečenskih terorista”. Svakako najveći „heroj“ među tim ruskim „herojima“ je i sadašnji ruski premijer i bivši agent KGB-a, Vladimir Putin, koji stoji iza svih masakara nad čečenskom djecom i ženama od 1999. godine pa do danas. Prema podacima organizacija za zaštitu ljudskih prava, broj ubijenih čečenskih civila u Drugom čečenskom ratu doseže cifru od nevjerovatnih 200 000 nedužnih i bespomoćnih stvorenja: djece, žena i staraca.

Za njihove ubice, ovosvjetska smrt nije adekvatna kazna, već Allahova vječna Vatra!

Molimo Allaha da kazni sve zločince i neprijatelje islama i muslimana, a da ujedini muslimane i osnaži ih u borbi za slobodu i pravdu!

(Put vjernika / Kavkaz centar)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz