U napadu talibana ubijeni deseci afganistanskih policajaca

Objavljeno / ažurirano:

U oružanom napadu kojeg su talibani izveli u Afganistanu ubijeno je najmanje 25 policajaca.

Napad se dogodio u policijskoj stanici pokrajine Zabul.

Glasnogovornik ureda guvernera te regije Gul Islam Siyal za Anadoliju je kazao da su napad izvela šesterica pripadnika talibana, koji su se prethodno infiltrirali unutar snaga sigurnosti.

Siyal je rekao kako se strahuje da bi broj stradalih mogao biti znatno veći.

Napadači su nakon napada pobjegli iz policijske stanice, a talibanski pokret do sada nije komentirao slučaj.

‘Sporazum o uspostavi mira’

Takvi napadi mogli bi ugroziti započeti mirovni proces, kojim bi trebao biti okončan 19-godišnji konflikt u Afganistanu i najduži rat u kojem je SAD sudjelovao.

Povijesni “Sporazum o uspostavi mira u Afganistanu” su 29. veljače u Dohi potpisali američki izaslanik Zalmay Khalilzad i jedan od osnivača talibanskog pokreta Mullah Abdul Ghani Baradar.

Usporedno s tim, izaslanstva SAD-a i Vlade Afganistana potpisale su zajedničku deklaraciju, u kojoj se navodi da će SAD početi povlačiti svoje snage iz Afganistana i smanjiti broj vojnika u toj zemlji s gotovo 13.000 na 8.600 u roku od 135 dana.

Povlačenje svih američkih i savezničkih snaga iz Afganistana predviđeno je u idućih 14 mjeseci, ali to će ovisiti o tome hoće li talibani poštivati svoje obveze preuzete sporazumom.

Izvor: Agencije

NOVO NA SAJTU

Zlatna sredina

0
Rekao je Wehb: „Sve ima dva kraja i sredinu. Uhvatiš li se za jedan kraj, drugi će se nakositi, ali uzmeš li sredinu, oba kraja će biti uravotežena. Drži se uravnotežene sredine u svim stvarima“.

Preporučeni sadržaj

Egipatski diktator Sisi prijeti vojnom intervencijom u Libiji

0
U kontraofanzivi protiv snaga otpadničkog generala Halife Haftara, snage libijske vlade u Tripoliju uspjele su prethodnih sedmica povratiti više gradova i vojnih baza, te doći do kapija Sirta, stratšekog grada koji je od strane Rusije proglašen crvenom linijom.

Islamske teme