Categories:

Mali: U novom napadu na vojnu bazu ubijeno 29 osoba

Objavljeno / ažurirano:

Najmanje 29 osoba ubijeno je u oružanom napadu na vojni kamp na sjeveroistoku afričke države Mali u četvrtak navečer.

“Kamp vojske Malija u mjestu Tarkint, gradu Gao, bio ne meta terorističkog napada. U napadu je ubijeno 29, a ranjeno pet osoba”, saopćila je vojska Malija.

Sličan napad dogodio se i prošlog mjeseca u vojnom kampu u Bambari Maoude, a tom prilikom su ubijena trojica, a ranjena petoeica vojnika.

Prema aktivistima, ovaj napad bi mogao biti osveta Al-Kaide i srodnih pobunjeničkih grupa zbog nekoliko uzastopnih masakara kojeg su počinili vojska Malija i mušričko pleme Dogon u kojima je ubijeno više stotina nenaoružanih seljana.

Predsjednik spreman za pregovore

Još najmanje šesterica vojnika Malija su ubijena početkom marta u raketnom napadu kojeg su pobunjeničke grupe izvele na kontrolni punkt u unutrašnjosti zemlje.

U novembru prošle godine vojna baza u Maliju bila je meta još jednog napada, u kojem je ubijeno najmanje 50 vojnika.

Predsjednik Malija Ibrahim Baubacar Keita izrazio je spremnost kabineta za pregovore s pobunjeničkim grupama, kako bi se okončala teška sigurnosna kriza u zemlji.

Izvor. Agencije

NOVO NA SAJTU

Kako postupiti protiv nasilnika i griješnika iz redova muslimanskih vladara

0
Što se tiče džihada protiv vladara i kraljeva, to će se učiniti time što ćemo ih savjetovati i upozoravati podsjećanjem na njihove obaveze i...

Preporučeni sadržaj

Uloga Irana i Hezbolaha u ratu protiv Amerike i “Izraela” i...

1
Iza američke dominacije u svijetu, i dominacije "Izraela" na Bliskom istoku, postoje dva svjetska aktera koji se, na prvi pogled, suprotstavljaju Americi i "Izraelu"....
abdest

Nedoumice u vezi s abdestom

Islamske teme