U ruskim zračnim udarima poginuo Zahran Aljuš – komandant Vojske islama

Objavljeno / ažurirano:

U zračnim napadima koji su izvedeni na više lokacija u Siriji ubijen je vođa jedne od najjačih pobunjeničkih grupa, Džejšul-ilam (Vojska islama), koja djeluje u predgrađima Damaska pod kontrolom pobunjenika, prenosi Al Jazeera i drugi mediji.

Zahran Alloush ubijen je u napadima koji su u petak pogodili sjedište sirijske pobunjeničke grupe u Istočnoj Ghouti, a Al Jazeera saznaje da su zračne udare izveli ruski avioni.

Dva neimenovana pobunjenička izvora također su kazala za Reuters da su napad na tajno sjedište pobunjeničke grupe izveli Rusi.

Vijest o pogibiji Zahrana Aljuša su na internetu proslavili šijje, Rusi, Srbi i pripadnici i pristalice IDIŠ-a, budući da je Zahran Aljuš bio smrtni neprijatelj IDIŠ-a, u što se čitalac može uvjeriti praćanjem mnogobrojnih komentara pomenutih kategorija/skupina ljudi.

Među komentarima koji zavrijeđuju pažnju je i izjava Abu Abdurrahmana koji kaže: “Čudno! Putin je loveći Bagdadija, vođu ISIL-a, ubio Bagdadijevog najljućeg rivala u Siriji – Zahrana Aljuša! Koliko će vremena muslimanima trebati da shvate šta se to događa u Siriji?”

Zajedno sa Zahranom Aljušom, ubijena su i dva komandanta Ahraruš-Šama: Ebul-Bera i Ebu Hasan eš-Šami, na slici ispod.

Ebu Bera i Ebu Hasan
Ebu Bera i Ebu Hasan

Kasno u petak, aktivisti su objavili vijest da je Medžlisu šura Džejšul-islama imenovala Ebu Hemama (na slici ispod) kao nasljednika Zahrana Aljuša.

Ebu Hemam
Ebu Hemam

(Al-Džezira / Aktivisti / Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Muslimanke demonstriraju

Da li žene treba uključivati u aktivnosti poput demonstracija, džihada…

Svako ko iole poznaje zlobnost, pokvarenost, izopačenost i brutalnost današnjih nevjernika i zabrinut je za očuvanje časti muslimanki neće požuriti sa nepotrebnim angažovanjem istih...
Islam, priroda

Šutnja i govor

Preporučeni sadržaj

Ciljne tačke moguće sljedeće ofanzive rusko-šijitskih snaga

Sirija: Rusi i šije pripremaju novu ofanzivu, previranja unutar saveza Tahriruš-Šam…

Nakon deset dana apstinencije, ruske terorističke snage su započele sa novim bombardovanjem preostalih gradova u Idlibu koji su pod kontrolom oslobodilačkih snaga. Uz bombardovanje mnogih...
Allahu-ekber-slika

Ljubav prema Uzvišenom Allahu

Nemoj da ih se bojis

Nemoj da ih se bojiš!

Islamske teme