Upoznaj masoneriju i cionizam

Popularno na sajtu

Masonstvo

Masonstvo je tajna jevrejska organizacija, koja tajno radi na ostvarenju velikih jevrejskih ciljeva i koja priprema formiranje velike države Izrael.

Riječ mason je blef kojim žele da izblefiraju da se pomisli da je to velika organizovana organizacija. Na engleskom Mason znači zidar tj. slobodni zidari. Smatraju da će oni izgraditi Sulejmanov hram.

Simbol masonstva

– Simbol masonstva je bratstvo, jedinstvo, sloboda.
– Pod simbolom slobode bore se protiv svih drugih vjera mimo jevrejstva.
– Pod simbolom bratstva jevreji žele da umanje mržnju drugih prema njima.
– Pod simbolom jednakost šire ekonomsku zbrku i političke nerede.

Suština masonstva

Istražitelji i pisci su se složili da je masonstvo u suštini jevrejska organizacija, kako u svojoj osnovi tako i u formiranju, ciljevima i metodama koje koriste. Dokaz ovoga je priznanje samih jevreja da je to tako. U protokolima se kaže: ”Masonske organizacije širom svijeta služe kao maska za rad na ostvarenju naših ciljeva.”

Formiranje i ciljevi masonstva kroz historiju

Masonstvo su osnovali veliki mislioci i idejne vođe jevreja. Na njihovom čelu je kralj Herodus II. Cilj formiranja je bio spriječavanje širenja kršćanstva koje se brzo počelo širiti. Masonstvo je radilo na iskrivljavanju Indžila (evandželja) i kršćanskih propisa. U vrijeme pojave islama masonstvo nije imalo neki poseban značaj i radilo je uglavnom tajno. Obzirom da nisu mogli nauditi islamu radili su na razjedinjavanju muslimana i formiranju sekti i frakcija kao rafidija i batinijskih sekti. U novije vrijeme, kad su neprijatelji ojačali, a muslimani izgubili slavu i moć 1770 god. pojavilo se moderno masonstvo. Od te godine jevreji su počeli da planiraju.

Vrste masonstva

Tri su vrste masonstva:

1. Javno opće masonstvo
Deklariše se kao humanitarna organizacija i poziva u bratstvo. Članovi ovog masonstva podijeljeni su u 33 stepena shodno zaslugama. Do 33 stepena mora se proći mnoštvo teških i preciznih ispita. Simbol ovog masonstva je troglava zmija. Ovo masonstvo radi na pridobijanju velikih i vodećih ličnosti u svijetu.

2. Kraljevsko masonstvo
Specijalizirano je i u njega mogu pristupiti samo jevreji i oni koji izravno i jasno rade za njih. Direktni cilj mu je formiranje države Izrael i gradnja Sulejmanovog hrama.

3. Svemirsko masonstvo
U njega mogu ući samo odabrani jevreji. Ima samo jedan klub u New York-u i za njega znaju samo posebni jevreji. Cilj ovog masonstva je ateizam.

Masonska tajna zakletva

Masonstvo ima tajnu zakletvu kojom se mora zakleti svaki mason prilikom stupanja koja glasi:

”Kunem se velikim upraviteljem svemira da ja neću otkrivati tajne masonstva niti riječi učenja ili običaje masonstva i da ću ih kriti u svojim prsima vječno. Kunem se velikim upraviteljem svemira da neću prevariti ugovor sa organizacijom, znakom ili riječju i ako to uradim slažem se da mi se spale usne užarenim željezom i da mi se odsijeku ruke i vrat i da se moje tijelo okači u masonski klub da bi bio primjer drugima.”

Javne masonske organizacije

1. Rotari klubovi
Klubovi formirani 1905. god. od strane jevrejskog advokata Pola Herza u Čikagu da bi se kasnije rasprostranili po čitavom svijetu. Cilj kluba je da uništi aktivnu masu u cijelom svijetu.

2. Lions klubovi (lions-lavovi)
Također masonski klubovi, centar im je u Americi. Radnici za ovaj klub su tajni i ima ih u cijelom svijetu.

3. Organizacija b'nai birth (Sinovi Zavjeta)

Formirana 1484. god. Cilj organizacije je pomoć ugroženim i potlačenim jevrejima, međutim, u suštini cilj je borba protiv vjere i morala.

Ciljevi masonstva u savremenom dobu

1770. godine jedna kršćanska grupa uspostavila je kontakt sa kršćanskim svećenikom (Adam Vojzhamedet) koji je napustio kršćanstvo i primio jevrejstvo. Bio je profesor na univerzitetu Ongol Stadt u Njemačkoj. Od njega su tražili da pregleda protokole sionskih mudraca i da ih prepravi. Nakon 6 godina završio je zadatak i donio sljedeći program:

1. Formiranje svjetskih ateističkih država kojima će upravljati jevreji da bi bilo lahko da ih unište kad se bude formirao veliki Izrael.

2. Borba protiv svih drugih vjera i podsticanje na formiranje ateističkih uređenja.

3. Ubacivanje otrova razjedinjavanja i rasparčavanja unutar naroda.

4. Posljednji cilj je formiranje velike države Izrael. Njihov vođa treba da bude iz Davudove loze, a zatim potpuno preuzimanje i kontrola kompletnog svijeta od strane ”Allahovog odabranog naroda jevreja.”

Metode i sredstva koje koriste

1. Okupljanje omladine cijelog svijeta za ostvarenje jevrejskih nakana.

2. Ovo kroz širenje muzičkih i sportskih udruženja i kroz korištenje sredstava za mass-medije, širenje droge, prostitucije i sl.

3. Ulazak u političke stranke da bi jevreji imali lične koristi od politike.

4. Formiranje organizacija koje pozivaju u slobodu morala kao i širenje ekonomskih teorija tipa kapitalizma ili socijalizma s ciljem totalnog uništenja ekonomije.

Cionizam

Cionizam je jevrejska organizacija za sprovedbu. Cilj ove organizacije je sprovedba planova zacrtanih za povratak ponosa i dostojanstva jevrejima. Nazvana je ovako po brdu nedaleko od Kudsa kojeg jevreji smatraju svetim.

Historija formiranja cionizma

Kao i masonstvo i cionizam nije formiran u ovom stoljeću, nego njegovi se korijeni vuku iz ranije historije identično masonstvu.

Savremeni cionizam je svoje prve korake napravio 1806 god. kad se veliki jevrejski koncil okupio na saziv Napoleona. Zvanično formiranje cionizma desilo se 1897. god. na inicijativu jevreja u Švicarskoj. Na ovom skupu napravljeni su protokoli.

Razlika između masonstva i cionizma

Masonstvo je čisto jevrejski pokret. Svi njegovi ljudi, kompletna hijerarhija čine masonizam. Ispoljava opšte ljudske parole i unutar njega samim tim se nalaze, a prevareni tim parolama i nejevreji.

Cionizam je vjerski, politički pokret koji direktno pomaže jevrejima. On predstavlja sprovedbeni organ politike jevreja u svijetu za razliku od masonstva koje je ateističko i sekularističko. Predstavlja tajnu snagu koja priprema uvjete za jevreje. Radi jako organizovano i planirano. Jedno drugo nadopunjuje.

Ciljevi cionizma

Dijele se u dva smjera:

1. Vjerske i

2. Političke.

Vjerski ciljevi:

a) Buđenje vjerskog entuzijazma za povratkom u domovinu.

b) Podsticanje jevreja na pridržavanje vjere i vjerskih učenja.

Politički ciljevi:

a) Ohrabrivanje jevreja diljem svijeta da presele u Palestinu i pomaganje u osamostaljivanju kroz zapošljavanje, misionarstvo i sl. Te kroz formiranje naselja za nove doseljenike.

b) Povezivanje vjerskog faktora u Izraelu sa istim u drugim zemljama svijeta i pritiske na druge zemlje da priznaju Izrael. Zato danas najveće i najjače zemlje štite Izrael.

Iz Knjige: Kultura i civilizacija

Priprema: Put vjernika

Napomena: Naslov je od Puta vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz